Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför försvann Renée Zellweger från rampljuset

Efter succén i filmerna om Bridget Jones så trillade jobben in för Renée Zellweger, men sedan var hon tvungen att ta en lång karriärspaus. Foto: Stella Pictures
Det blev ett sexårigt break för skådespelerskan – och nu väljer hon att berätta om skälen bakom beslutet. Foto: JIM SMEAL/BEI/REX / JIM SMEAL/BEI/REX REX FEATURES
Renée Zellweger blev känd för hela världen som den lite knasiga karaktären Bridget Jones i filmen ”Bridget Jones dagbok” år 2001. Foto: LMK MEDIA/IBL

Efter succén i filmerna om Bridget Jones så trillade jobben in för Renée Zellweger, men sedan var hon tvungen att ta en lång karriärspaus.

Det blev ett sexårigt break för skådespelerskan – och nu väljer hon att berätta om skälen bakom beslutet.

– Jag tog en paus eftersom jag var uttråkad av mig själv, säger hon i en intervju med The I Paper.

Renée Zellweger blev känd för hela världen som den lite knasiga karaktären Bridget Jones i filmen ”Bridget Jones dagbok” år 2001. Sedan dess gick karriären spikrakt uppåt för henne, men efter att ha spelat i filmen ”My Own Love Song” år 2010 behövde hon en paus – för att återhämta sig. 

– Jag var trött och tog inte den tiden jag behövde för att ladda mina batterier mellan projekt. Det kom till slut ikapp mig. Jag blev trött på ljudet av min egen röst. Det var dags att växa upp lite, berättade hon då för Vogue.

”Gjort samma saker i 25 år”

Det blev ett sexårigt break för skådisen, och i en intervju med tidningen The I Paper säger hon att hon var uttråkad av Hollywood-livet.

– Det var inte så komplicerat. Jag tog en paus eftersom jag var uttråkad av mig själv. Jag hade gjort samma saker i 25 år. Jag hade haft några extraordinära upplevelser med människorna som jag hade jobbat med. Jag hade haft sådan tur och när är det nog?

Zellweger menar att det är en ständig press att hitta nya utmaningar – och det trivdes hon aldrig riktigt med.

– Vad är nästa grej? Vad är nästa grej? Vad är nästa grej? Nästa grej är att du måste lära dig något nytt. Och inte för en roll eller för ett jobb. Utan för ditt liv, så du kan växa som en person, säger hon i intervjun.

Gjorde nya saker i livet

Skådespelerskan valde i stället att sajna upp till en högskolekurs, och det var en upplevelse som hon uppskattade väldigt mycket. 

– Jag lärde mig mina gränser. Jag lärde mig att ”nej” är ett bra ord som man bör använda mycket oftare.

Bridget Jones-skådisen planerar dock inte för någon ny paus, utan nu har hon lärt sig att hantera sin karriär på ett bättre sätt.

– Jag trodde aldrig att jag skulle lägga av helt, för jag älskar verkligen skådespeleri. Det ger mig lycka. Jag uppskattar det på ett annat vis nu när jag lärt mig hur jag får samma lugn som jag har i mitt personliga liv, säger Renée Zellweger i intervjun med The I Paper.