Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför försvann populära artisten från rampljuset

Elin Lanto Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Elin Lanto i ”Operation Ragnarök”
Elin Lanto i ”Operation Ragnarök”
Elin Lanto i ”Operation Ragnarök”
Elin Lanto i ”Operation Ragnarök”
Elin Lanto i ”Operation Ragnarök”
John Lindgren (tv) med sin tvillingbror Karl-Uno Lindgren (th) Foto: JESSICA GOW / SCANPIX SWEDEN
Elin Lanto i Melodifestivalen Foto: SVEN LINDWALL
1 / 9

Som 20-åring slog Elin Lanto igenom med sin popmusik, men efter sin medverkan i Melodifestivalen 2010 drog hon sig plötsligt undan offentlighetens ljus.

Nu, åtta år senare, gör artisten oväntad skådespelardebut i ”Operation Ragnarök” – hon berättar om varför hon försvann och kärleken till Hoffmaestro-gitarristen John Lindgren.

– Jag har behövt några år, säger hon.

Sångerskan Elin Lanto, 34, slog igenom 2004 med hitlåten ”I won´t cry”. Hon medverkade i tv-program, syntes flitigt på galor och omskrevs för sina romanser med Brolle Wallmark och Rafael Edholm.

Elin Lanto medverkade i Melodifestivalen 2007 och 2010 – men efter den sista tävlingen tog hon ett steg tillbaka från rampljuset. 

Fram tills nu. Elin Lanto är aktuell i en av rollerna i svenska actionfilmen ”Operation Ragnarök”, som har biopremiär den 7 december. 

Det är Elin Lantos första film och artisten berättar att hon kontaktades av regissören Fredrik Hiller, som hade blivit tipsad om att hon borde provfilma. 

– Jag hade inte hållit på med skådespeleri, men hade börjat fundera på om det vore en intressant utveckling efter många år som artist, säger hon. 

Elin Lanto kände redan under provfilmningen att skådespeleri kändes rätt för henne.

– Jag hann inte tänka så mycket på att jag inte visste hur man gjorde, vi bara körde. Det funkade väldigt bra. Jag har nästan aldrig känt mig så tillfredsställd och lycklig som då. Jag behövde knappt sova, varje dag kändes fin, säger hon.

Nu är artisten öppen för att jobba mer med tv och film.

– Det är min dröm. Förut var jag mån om att bara vara artist, men ju äldre jag blir tycker jag det är häftigt att blanda och hitta andra sätt att uttrycka sig på.

 

 

Nya kärleken – musikern John Lindgren

Elin Lanto berättar om hur hennes liv ser ut i dag. Hon bor i en stuga i skogen på landet utanför Enköping. 

– Min kille bor i Stockholm, så jag får det bästa av båda världarna. Det tar mig en timme att komma hem till mörkret och tystnaden. Jag blir aldrig riktigt lugn i stan, men åker dit ibland för att få lite puls.

2016 mötte sångerskan kärleken i Hoffmaestro-gitarristen John Lindgren, 38. Han arbetar också inom film som regissör och klippare. 

– Vi har många gemensamma intressen, det kan man verkligen säga, säger Elin Lanto.

https://www.instagram.com/p/BLWhsDdjeSg/?utm_source=ig_embed

Därför lämnade Elin Lanto allt

Enligt Elin Lanto har hon behövt några års paus från musiken för att hitta sin egen röst. Tidigare i sin karriär har hon arbetat tillsammans med andra låtskrivare. 

– Jag har behövt några år där jag inte har skapat så mycket musik. Något år sjöng jag knappt alls. När jag väl började jobba igen hade jag hittat en egen röst och kunde skriva alla texterna själv, berättar hon.

Sista halvåret har Elin Lanto jobbat mer intensivt med sin egen musik, som hon menar lutar mer åt folkmusik och country än det tidigare popsoundet.

– Vad som händer med det vet jag inte. Just nu är jag inne i processen med att skapa det. 

https://youtu.be/4kte6pgpVeQ