Lasse Berghagen blir intervjuad av Karin Sörbring på Oscars teatern. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENLasse Berghagen blir intervjuad av Karin Sörbring på Oscars teatern. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Lasse Berghagen blir intervjuad av Karin Sörbring på Oscars teatern.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Lasse Berghagen Foto: ELLINOR COLLINLasse Berghagen Foto: ELLINOR COLLIN
Lasse Berghagen  Foto: ELLINOR COLLIN

Därför försvann Lasse Berghagen från rutan

Publicerad

Lasse Berghagen har försvunnit från rutan på senare år. 

Nu berättar legendaren varför han tackat nej till flera program – bland annat "Let's dance – och om hur hans liv utanför offentligheten är. 

– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt, säger Lasse Berghagen och skrattar. 

Lasse Berghagen lämnade "Allsång på Skansen" på SVT 2003.

Då hade tittarsiffrorna ökat från sexhundratusen till över två miljoner, sedan han tog över jobbet 1994. 

Sedan dess har Lasse Berghagen valt på bort en rad tv-jobb. Förutom "Så mycket bättre" på TV4 har de riktigt stora programmen lyst med sin frånvaro. 

Nu berättar legendaren varför. 

– Jag har ju förfrågningar från tv men det har inte varit något som jag tyckt varit intressant faktiskt. Jag är inte så mycket för "Let's dance" faktiskt, i min ålder. 

 

LÄS MER: Berghagens härliga skämt med Petter

 

Har du fått frågan? 

– Varje år. 

– Det är mer att jag valt att stå på scen och jobba som jag gör, och tycker det är kul att skriva böcker. Men jag har inte hittat något program som jag tycker jag vill vara med i. Jag är nöjd. Det är full fart. 

Lasse Berghagen skämtar också om sin tidigare kärlek Barbro "Lill-Babs" Svensson. 

– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt. Hela tiden. Men hon skriver ju inte och håller på med det. Jag lever ett annat liv. 

Lasse Berghagen: "Livet är inte på Facebook"

Är det skönt att inte vara lika offentlig längre?

– Ja. Jag tycker ju det med tanke på dagens generation som är med i allting och kanske inte tänker så mycket på vad de är med i. Det gäller att synas. Jag har ju synts i 53 år. Jag är ganska nöjd med det. Jag har inte alls det behovet. Jag tycker det är kul att jobba med min musik eller som att turnera med Malena Ernman. Där har jag inga planer nu. Vi får se vad som händer. 

 

LÄS MER: Berghagen: "Jag är en bättre morfar än pappa"

 

Du har inget konkret?

– Nej, jag blir ju 73 år nu i år. Jag har inga stora förväntningar. Vi får se vad som händer. 

Lasse Berghagen promenerar en och en halv timme varje dag och har nyss gjort en turné med Malena Ernman. Snart väntar en resa utomlands. 

Där arbetar han vidare med sin barnboksserie "Filippa och morfar". Hamburgerkedjan Max har köpt 250 000 exemplar som följer med deras barnmeny. 

– Det är helt otroligt alltså. Nu håller jag på och skriver på den fjärde boken. 

– Förhoppningsvis får jag hålla på några år till. Jag är frisk. Jag går varje dag. Nu åker jag över till Amerika och sitter där och jobbar och skriver. Jag ska träffa Nico McBrain, trummisen i Iron Maiden, nästa helg. Vi hyr en lägenhet under en period. Jag har fått vara med om en otrolig resa. Eller är med om.

Lasse Berghagen har också en uppmaning till unga människor.

– Livet är här och nu omkring dig. Livet är inte på Facebook. Jag har varit Iphone-kille och Mac-kille men det har gått lite för långt. Man är så fixerad vid vad som händer i telefonen i stället för att se sig omkring och kommunicera med andra. Det är något vi har tappat. Jag tror inte det är bra. Vi tappar närvaro, säger Berghagen.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag