Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför försvann Lasse Berghagen från rutan

Lasse Berghagen blir intervjuad av Karin Sörbring på Oscars teatern. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Lasse Berghagen Foto: ELLINOR COLLIN

Lasse Berghagen har försvunnit från rutan på senare år. 

Nu berättar legendaren varför han tackat nej till flera program – bland annat "Let's dance – och om hur hans liv utanför offentligheten är. 

– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt, säger Lasse Berghagen och skrattar. 

Lasse Berghagen lämnade "Allsång på Skansen" på SVT 2003.

Då hade tittarsiffrorna ökat från sexhundratusen till över två miljoner, sedan han tog över jobbet 1994. 

Sedan dess har Lasse Berghagen valt på bort en rad tv-jobb. Förutom "Så mycket bättre" på TV4 har de riktigt stora programmen lyst med sin frånvaro. 

Nu berättar legendaren varför. 

– Jag har ju förfrågningar från tv men det har inte varit något som jag tyckt varit intressant faktiskt. Jag är inte så mycket för "Let's dance" faktiskt, i min ålder. 

 

LÄS MER: Berghagens härliga skämt med Petter

 

Har du fått frågan? 

– Varje år. 

– Det är mer att jag valt att stå på scen och jobba som jag gör, och tycker det är kul att skriva böcker. Men jag har inte hittat något program som jag tycker jag vill vara med i. Jag är nöjd. Det är full fart. 

Lasse Berghagen skämtar också om sin tidigare kärlek Barbro "Lill-Babs" Svensson. 

– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt. Hela tiden. Men hon skriver ju inte och håller på med det. Jag lever ett annat liv. 

Lasse Berghagen: "Livet är inte på Facebook"

Är det skönt att inte vara lika offentlig längre?

– Ja. Jag tycker ju det med tanke på dagens generation som är med i allting och kanske inte tänker så mycket på vad de är med i. Det gäller att synas. Jag har ju synts i 53 år. Jag är ganska nöjd med det. Jag har inte alls det behovet. Jag tycker det är kul att jobba med min musik eller som att turnera med Malena Ernman. Där har jag inga planer nu. Vi får se vad som händer. 

 

LÄS MER: Berghagen: "Jag är en bättre morfar än pappa"

 

Du har inget konkret?

– Nej, jag blir ju 73 år nu i år. Jag har inga stora förväntningar. Vi får se vad som händer. 

Lasse Berghagen promenerar en och en halv timme varje dag och har nyss gjort en turné med Malena Ernman. Snart väntar en resa utomlands. 

Där arbetar han vidare med sin barnboksserie "Filippa och morfar". Hamburgerkedjan Max har köpt 250 000 exemplar som följer med deras barnmeny. 

– Det är helt otroligt alltså. Nu håller jag på och skriver på den fjärde boken. 

– Förhoppningsvis får jag hålla på några år till. Jag är frisk. Jag går varje dag. Nu åker jag över till Amerika och sitter där och jobbar och skriver. Jag ska träffa Nico McBrain, trummisen i Iron Maiden, nästa helg. Vi hyr en lägenhet under en period. Jag har fått vara med om en otrolig resa. Eller är med om.

Lasse Berghagen har också en uppmaning till unga människor.

– Livet är här och nu omkring dig. Livet är inte på Facebook. Jag har varit Iphone-kille och Mac-kille men det har gått lite för långt. Man är så fixerad vid vad som händer i telefonen i stället för att se sig omkring och kommunicera med andra. Det är något vi har tappat. Jag tror inte det är bra. Vi tappar närvaro, säger Berghagen.

 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!