Kim Cattrall får inte längre några större filmroller. Foto: CHESTER/NEWSPIX INTERNATIONAL. / STELLA PICTURESKim Cattrall får inte längre några större filmroller. Foto: CHESTER/NEWSPIX INTERNATIONAL. / STELLA PICTURES
Kim Cattrall får inte längre några större filmroller.  Foto: CHESTER/NEWSPIX INTERNATIONAL. / STELLA PICTURES
Cattrall spelade den omtyckta karaktären Samantha Jones i "SATC". Foto: / TV3Cattrall spelade den omtyckta karaktären Samantha Jones i "SATC". Foto: / TV3
Cattrall spelade den omtyckta karaktären Samantha Jones i "SATC". Foto: / TV3
Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COMFoto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
 Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Därför försvann Kim Cattrall från Hollywood

Publicerad

Kim Cattrall blev känd över hela världen som karaktären Samantha Jones i serien "Sex and the city".

Sedan serien lades ner 2004 har hon nästan försvunnit från Hollywood. 

Anledningen är bråk med forna kolleger, åldersdiskriminering och kronisk sömnlöshet. 

– Jag förlitar mig inte på Hollywood när det kommer till jobb, säger hon i en intervju med BBC, enligt sajten Nicki Swift

Kim Cattrall, 61, var en av de stora stjärnorna i succéserien "Sex and the city" som sändes åren 1998-2004. Efter serien lades ner kom två uppföljare i form av filmerna "Sex and the city: The movie" 2008 och "Sex and the city 2" 2010. Sedan dess har Cattrall försvunnit från rampljuset och endast haft mindre film- och tv-roller.

– Jag kan inte förlita mig på Hollywood när det kommer till jobb, säger hon i en intervju med BBC.

Anledningen till att hon får några större roller i stora Hollywood-produktioner längre är flera. En av dem är det eviga bråket med forna kollegan Sara Jessica Parker, som spelade Carrie i "Sex and the city", vilket fått Cattrall att framstå som en bråkstake. 

– Som kollega kunde hon ha varit snällare. Jag vet inte vad hennes problem är, har hon tidigare sagt om Sarah Jessica Parker i tv-showen "ITV" med Piers Morgan. 

Åldersdiskrimineringen i Hollywood

I en intervju med BBC berättar Kim Cattrall om den åldersdiskriminering som hon menar finns i Hollywood.

– Jag är inte redo att spela en grotesk roll, som 61-åring känner jag mig inte så. Därför förlitar jag mig inte på Hollywood när det kommer till jobb, säger hon i intervjun.

Vidare berättar hon hur castingteam till olika produktioner alltid vill träffa henne i förväg för att se hur hon ser ut just nu. 

– Det är att på ett artigt sätt säga att de vill se hur gammal jag ser ut just nu.  

Lider av kronisk sömnlöshet 

År 2015 blev det klart att Cattrall hade landat huvudrollen i teaterpjäsen "Linda". Vilket var till fansens stora glädje då rollen påminde mycket om hennes ikoniska roll som Samantha Jones i "Sex and the city".

Samma år kom det fram att Cattrall led av kronisk sömnlöshet som gjorde henne totalt utmattad. Trots försök med KBT-terapi – kognitiv beteendeterapi – fick hon till slut avböja sin medverkan och skådespelerskan Noma Dumezweni fick ta över rollen som Linda.

Kim Catrall var med i säsong 2 av svenska kriminalserien ”Modus”, som sänds i TV4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag