Efter fyra år – nu gör SVT-profilen Pia Herrera comeback i tv-rutan och SVT. Foto: SVTEfter fyra år – nu gör SVT-profilen Pia Herrera comeback i tv-rutan och SVT. Foto: SVT
Efter fyra år – nu gör SVT-profilen Pia Herrera comeback i tv-rutan och SVT. Foto: SVT
Hon ska vara nya programledare i "Go'kväll Foto: Malin Sunna Svt / SVTHon ska vara nya programledare i "Go'kväll Foto: Malin Sunna Svt / SVT
Hon ska vara nya programledare i "Go'kväll Foto: Malin Sunna Svt / SVT
Pia Herrera har varit med i "På spåret". Foto: / SVTPia Herrera har varit med i "På spåret". Foto: / SVT
Pia Herrera har varit med i "På spåret".  Foto: / SVT

Därför försvann hon från SVT i flera år

Publicerad

Efter fyra år – nu gör SVT-profilen Pia Herrera comeback i tv-rutan och SVT.

Hon ska vara ny programledare i "Go'kväll" – nu berättar Herrera varför hon slutade på kanalen i första taget och vad hon har gjort sedan dess.

–  Jag hade inte haft någon tanke på att jag skulle börja jobba som programledare på tv igen. När jag fick frågan kändes det klockrent, säger hon.

Pia Herrera, tidigare Conde, 46, är tillbaka i rutan. Före detta nyhetsankaret gör comeback i populära SVT-programmet ”Go'kväll”.

– Det känns jättebra. Jag är jätteglad och svävar på moln, säger hon.

Pia Herrera har tidigare arbetat i flera roller på SVT – däribland som nyhetsankare på Rapport och A-ekonomi. Hon har även medverkat som deltagare i ”På spåret”.

Men Pia Herrera valde 2012 att sluta på kanalen – efter att ha varit bemanningsanställd och vikarie i flera år.

– Jag valde att göra någonting annat, säger hon.

Pia Herrera: ”Hade inte haft någon tanke”

 

LÄS MER: von Sydow säger upp sig från "Go'kväll"

 

Pia Herrera arbetade först som pressekreterare på Skatteverket, för att sedan gå vidare till en tjänst som webb tv-redaktör på Regeringskansliet.

Hur känns det att vara tillbaka på SVT?

– Jag hade inte haft någon tanke på att jag skulle börja jobba som programledare på tv igen. När jag fick frågan kändes det klockrent på en gång. Det kändes självklart att tacka ja.

 

LÄS MER: Pia Conde gifte sig i hemlighet

 

Pia Herrera: ”Det finns någon“

Expressen rapporterade 2012 att Pia Herrera gift sig. Sedan dess har SVT-profilen skilt sig. Men Pia Herrera berättar att hon träffar någon.

– Det finns någon, svarar Pia Herrera hemlighetsfullt.

Pia Herrera ersätter Inger Ljung Olsson, 49 – som är utlånad som ny programledare för ”Plus” – och leder ”Go'kväll” tillsammans med Beppe Starbrink, 50, Pekka Heino, 55, och Linda Olofsson, 43.

Expressen rapporterade 2015 om när tidigare ”Go'kväll”-programledaren Ebba von Sydow valde att lämna programmet efter fem år.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag