Avril Lavigne försvann – nu kommer sanningen fram

Avril Lavigne är aktuell med sin första låt på fem år.
Foto: INSTARIMAGES.COM / INSTARIMAGES.COM/IBL STARTRAKS PHOTO
Tidigare i höst uttryckte Avril Lavigne även en längtan tillbaka till scenen.
Foto: PRPP / LFI/AVALON.RED B4413
Nu berättar sångerskan som hade en monsterhit med låten "Complicated" för 16 år sedan om den svåra tiden – och kampen mot sjukdomen borrelia.
Foto: KOI SOJER, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Avril Lavigne är aktuell med sin första låt på fem år.

Nu berättar sångerskan som hade en monsterhit med låten "Complicated" för 16 år sedan om den svåra tiden – och kampen mot sjukdomen borrelia.

– Jag hade accepterat att jag skulle dö, berättar Avril Lavigne i ett uttalande till People. 

I början av 2000-talet hade den kanadensiska sångerskan Avril Lavigne, 33, stora framgångar världen över med sin musik, bland annat tack vare superhiten "Complicated" – nu släpper sångerskan sitt första material på fem år.

För tidningen People berättar sångerskan om tiden – och anledningen till att hon försvann från rampljuset. 

För fyra år sedan drabbades hon av en allvarlig form av borrelia som orsakade en infektion i det centrala nervsystemet och var sängliggande i fem månader.

Nu öppnar Avril Lavigne upp om hälsokampen.

– Jag trodde att jag skulle dö, och jag hade accepterat att jag skulle dö, berättar Avril Lavigne i ett uttalande till People och fortsätter:

– Min mamma låg bredvid mig i sängen och höll om mig. Det kändes som om jag skulle drukna.

Skrev musik under sjukdomskampen

Sångerskan skrev den nya låten "Head above water" under tiden hon kämpade mot borrelia och i september förra året meddelade hon fansen att hon var på väg tillbaka efter sjukdomstiden. I ett meddelande på Twitter skrev hon:

"Jag vill tacka alla för tålamodet under tiden jag jobber med det nya albumet. Det har varit ett långt tillfrisknande och jag vill vara säker på att det är perfekt för er."

Låten är hennes första släpp sedan "Fly" 2015 och tidigare i år visade hon sig offentligt för första gången på länge. 

– Jag hade ingen aning om att en insekt kunde göra det här. Jag var sängliggande i fem månader. Det kändes som att jag inte kunde andas, jag kunde inte prata och jag kunde inte röra mig, berättade hon då.

Längtar tillbaka till scenen

Samtidigt arbetar Avril Lavigne nu även med att öka kunskapen om borrelia genom fonden "Avril Lavigne Foundation", som hon startat under sjukdomstiden.

Avril Lavigne har även sagt att hon längtar tillbaka till scenen– och få träffa sina fans igen. 

"Tack för att att ni har väntat så tålmodigt när jag har kämpat och fortfarande kämpar den tuffaste fajten i mitt liv", skrev hon i ett öppet brev.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.