Därför försvann Agnes Carlsson från rampljuset

Agnes Carlsson i ”Så mycket bättre”
Stjärnan slog igenom när hon vann i ”Idol”.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Nu berättar Agnes Carlsson var hon tog vägen e
Foto: DAVE PROCTOR / STELLA PICTURES / DAVE PROCTOR / IPHOTO IPHOTO

2015 gjorde Agnes Carlsson sin sista turné – och sen lämnade hon rampljuset. 

Nu är stjärnan tillbaka med en ny EP och berättar nu var hon tog vägen. 

– Man spenderar så otroligt mycket tid med sin musik och den tar upp så himla mycket av ens tid, så jag kände ett sånt himla behov av ”vad gör jag om jag inte håller på med musik hela tiden. Vad gör jag då?”, säger stjärnan i ”Musikguiden i P3”.  

Agnes Carlsson, 31, slog igenom i ”Idol” där hon tog hem hela baletten. Efter det gjorde hon internationell succé – sedan försvann hon från rampljuset-

Det har gått sju år sedan artisten släppte sitt senaste album ”Veritas”. 

Nu är artisten tillbaka med en ny EP: ”Nothing can compare”.     I ”Musikguiden i P3” berättar nu stjärnan om varför hon valde att ducka rampljuset under en tid. 

Sin sista turné gjorde hon 2015. 

– Då hade jag bestämt innan, att efter det här så ska jag ta ett litet break och då var jag 26. Jag satte i gång när jag var 16. Jag kände så himla tydligt att jag var i en fas där man ville se nya saker och träffa nya folk och så mycket av det där var ut och resa. Dels rest själv, med kompisar och med min pojkvän. 

Agnes Carlssons plötsliga behov

Stjärnan berättar att hon också gått en del utbildningar och kurser. 

– Man spenderar så otroligt mycket tid med sin musik och den tar upp så himla mycket av ens tid, så jag kände ett sånt himla behov av ”vad gör jag om jag inte håller på med musik hela tiden. Vad gör jag då? vad har jag för intressen?”, säger hon och fortsätter:  

– Så det var jättemycket bara frihet. 

Hon vill inte heller sticka under stol med att det också har blivit en del klubbande. 

– Sen när jag började känna att nu är jag sugen på att släppa ny musik så hade jag skrivit under en ganska lång period och även börjat producera själv vilket jag inte hade gjort förut. 

Agnes Carlsson och pojkvännen Vincent Pontare.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Agnes Carlsson har producerat den nya EP:n tillsammans med sin pojkvän Vincent Pontare, 39, och Salem Al Fakir, 38, och den är skapad under en lång period.  

– I och med att man har gått igenom olika faser så hörde man det i musiken också. Då började jag dela upp och då blev det så tydligt att de har sina olika känslor, säger Agnes Carlsson och fortsätter: 

– Och den här som jag har släppt nu, det var så tydligt den här första perioden just när jag hade sånt jädra behov av att känna den här friheten, och en del av det var att kunna gå ut, klubba, inte bryr sig om att man ska upp och sjunga tidigt nästa dag.

Agnes Carlsson om Aviicis låt

Stjärnan sjunger på Tim ”Avicii” Berglings låt ”Tough love” tillsammans med Vincent Pontare. Låten gavs ut postumt efter Aviciis död. Agnes Carlsson berättar att det det var Tim Berglings önskan att det skulle vara ett par som sjöng i låten, men att det var familjen och de närmaste som gärna ville att just de skulle sjunga.  

– Nejmen hela den där grejen var helt sjuk. Så sorgligt och hemskt men sen kändes det när familjen tog beslutet, så kändes det väldigt fint och att göra det, kändes som en fin grej att göra och få vara med på. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.