Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför flydde Emilio Ingrosso Sverige

Bianca Ingrosso, mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso.
Foto: OLLE SPORRONG
Benjamin Wahlgren Ingrosso.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

För tio år sedan flyttade Emilio Ingrosso till Mallorca - något som gick mest ut över sonen Benjamin.

I "Livshjulet" berättar kändiskrögaren och den tidigare proffsdansaren om flykten från Sverige och relationen till hans och Pernilla Wahlgrens barn.

– De som straffades var ju mina barn, säger han i podcasten.

2002 var Emilio Ingrossos, 52, och Pernilla Wahlgrens, 49, skilsmässa Sveriges mest omtalade. Fem år efter den uppslitande separationen valde Emilio Ingrosso att lämna Sverige och flytta till Mallorca där han nu bott i tio år.

I podcasten "Livshjulet" berättar han nu att det var med anledning av kriserna under och efter skilsmässan som han valde att fly Sverige.

– Absolut, självklart, det kan man inte sticka under stol med, säger han i podcasten.


LÄS MER: Emilio Ingrosso: "Jag har bett om ursäkt"


När Emilio Ingrosso flyttade till Mallorca var barnen, Bianca, Oliver och Benjamin, små och i "Livshjulet" berättar han om hur tungt det var att lämna Sverige.

– Det var tufft. Jag tog taxi till skolan och skulle bara säga hejdå till Bianca. Hon stod och grät mot min axel i en halvtimme. Det var riktigt jäkla jobbigt.

Åren efter flytten var även de tuffa.

– Jag var rädd så fort jag hörde svenska. Jag var rädd för vad de skulle tycka, tänka och ha för åsikter om mig. Jag ville inte ha något som skadade mig och börja om på ny kula, säger Emilio Ingrosso i "Livshjulet".

Emilio Ingrosso om relationen med Benjamin Ingrosso

I dag har Oliver Ingrosso hunnit fylla 27, Bianca Ingrosso 22 och Benjamin Ingrosso 20. Emilio Ingrosso ångrar inte sitt beslut att flytta till Mallorca även om han ibland tvivlade på att det var rätt beslut. Han är däremot öppen med att hans relation till barnen tog stryk – framför allt när det gällde Benjamin Ingrosso.

– De som straffades var ju mina barn. Jag hade ingen annan väg att gå. Det fanns inget. Jag har vänt ut och in på den här diskussionen, kunde jag gjort det bättre? Kanske jag hade kunnat vara med dem. Men nej. Och de säger själva att de tycker att jag gjorde rätt beslut. Men det har tagit på krafterna och det har tagit på dem. Jag kände ju nästan inte Benjamin på det sättet innan han fyllde 13. Då började vi få kontakt ordentligt.


LÄS MER: Bianca Ingrosso om föräldrarnas skilsmässa


Emilio Ingrosso fortsätter:

– Jag flyttade hit 2007, då var han tio år gammal. Och han höll på med sina teatrar. Jag hade mer kontakt med Oliver och Bianca för han var mycket med sin mamma. Han var så pass liten då. Sedan började han komma hit, i tonåren kände han att han behövde en förebild och då fick vi kontakt. Jag fick en bra relation med honom och det är faktiskt Benjamins förtjänst att vi har blivit sams igen och att vi försökt glömma det som hänt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.