Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför får Flinck inte vara med i Let's dance

Thorsten Flinck får inte vara med i Let's dance. Detta efter att han inte klarat av hälsoundersökningen. Foto: Emil Nordin
Jessica Almenäs och David Hellenius var programledare för Let's dance förra året. Foto: Sven Lindwall
Nu tar Tilde de Paula över efter Almenäs. Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Thorsten Flinck klarade inte hälsoundersökningen inför sitt deltagande i "Let's dance" i TV4.

Därför stoppas han nu från att delta.

– Thorsten Flinck fick beskedet i dag att han inte kan vara med. Det är klart att han är besviken, säger Tanja Tabrizian Selfors på presstjänsten på TV4.

TV4 har offentliggjort alla deltagare i årets "Let's dance" – som har säsongspremiär i mars.

En av dem skulle vara skådespelaren Thorsten Flinck, som också har varit med och tävlat i Melodifestivalen.

Men nu hoppar han av.

 

LÄS MER: Calle Sterner tillbaka i "Let's dance"

 

"Vi måste tyvärr meddela att Thorsten Flinck inte kan vara med i Let's dance 2017 på grund av hälsoskäl", skriver TV4 på Twitter.

TV4 fick det plötsliga beskedet på fredagsförmiddagen.

– Det är jättejättetråkigt, vi hade verkligen sett fram emot att ha med honom. Det är jättetråkigt, säger Tanja Tabrizian Selfors på "Let's dance".

Tanja Tabrizian förklarar att Thorsten Flinck inte klarade hälsoundersökningen.

– Alla år så genomför en läkare en hälsoundersökning på alla deltagare, alla som tackat "ja" till att vara med i programmet, och det är för att se om de klarar den fysiska påfrestningen som ett deltagande i programmet ändå kräver, förklarar hon och fortsätter:

– Om det är så att läkaren vid den här hälsoundersökningen kommer fram till att det inte är lämpligt att personen utsätter sig för den påfrestningen så vill inte vi och kan inte vi äventyra den personens hälsa.

Thorsten Flinck besviken

I dag fick Thorsten Flinck besked att han inte klarat hälsotestet.

– Han har ju väldigt gärna velat vara med så att det är ju klart att han är besviken, säger Tanja Tabrizian Selfors.

 

LÄS MER: Sanningen bakom Sigrids avhopp i "Let's dance"

 

Inspelningen av programmet drar i gång 10 mars, så nu är det knappt om tid att hitta en ersättare, men på TV4 är man inte orolig.

– Det finns väldigt många spännande namn. Det är ett populärt program att vara med i. Det är inte svårt att hitta någon ny, säger hon.

Avhoppet kommer bara dagar innan presskonferensen inför "Let's dance", som är på tisdag. Och det skedde bara timmar efter att den dansare som skulle ha tävlat med Thorsten Flinck, Malin Watson, skrivit på Instagram om sin danspartner:

"Mannen med tusen ansikten! Allvarliga Thorsten eller glada Flinck?! Vilken sida vill ni se på dansgolvet?! Ser fram emot en ny spännande dag i replokalen!!" skrev proffsdansaren på fredagsmorgonen.

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.