Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet för Tilde de Paula Eby på TV4 – trappar ner

Tilde de Paula Eby berättar kort om "Efter fem"
Axel Pileby kommer ta över de dagar Tilda de Paula Eby försvinner från programmet.Foto: OLLE SPORRONG
Tilde de Paula Eby.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Axel Pileby.Foto: NILS PETTER NILSSON
Tilde de Paula Eby.Foto: OLLE SPORRONG

Tilde de Paula Ebys aktualitetsprogram ”Efter fem” är tillbaka med en ny säsong – men den här gången med ändringar.

Den populära programledaren programleder bara måndag till onsdag varje vecka, och är sedan ersatt av Axel Pileby de två sista sändningsdagarna.

– Axel är en väldigt kompetent och duktig journalist, samtidigt som han är en otroligt bra människa med hjärtat på rätt ställe, därför känns det så himla roligt att vi tillsammans ska dela på programledarrollen i höst, säger Tilde de Paula Eby.

Det var efter årsskiftet som Tilde de Paula Eby, 46, startade i gång det nya programmet ”Efter fem”, efter att ha valt att lämna ”Nyhetsmorgon”.

I början av säsongen programledde hon fem dagar i veckan, under de flera timmar långa direktsändningarna. Men när profilen började programleda ”Let's dance” på fredagar började hon ersättas med vikarie en eller flera dagar i veckan.

I måndags började den nya säsongen av ”Efter fem” – och nu har TV4 gjort vissa ändringar.

Till skillnad från säsongen innan, så är det nu bestämt från början att Tilde de Paula Eby bara programleder måndag till onsdag. De två sista dagarna har Axel Pileby, som tidigare varit med i programmet som studioreporter, tagit över som programledare.

– Axel är en väldigt kompetent och duktig journalist, samtidigt som han är en otroligt bra människa med hjärtat på rätt ställe, därför känns det så himla roligt att vi tillsammans ska dela på programledarrollen i höst, säger Tilde de Paula Eby.

”Kändes självklart”

TV4 förklarar att beslutet att dela upp programledartjänsten är något de har planerat för från början.

”Att Efter fem har två programledare från och med nu är normaltillståndet då tanken från början har varit att programledarskapet ska delas upp på två. Att valet föll på Axel som den andra programledaren kändes självklart då han är otroligt uppskattad hos våra tittare och en grym programledare”, skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Efter fem”, i ett sms.

Prognos: Så blir vädret kommande dagar