Därför dog Josefin Nilsson

Foto: Micael Engström / Ibl Bildbyrå
Foto: Jonte Wentzel
Foto: Stig Hammarstedt
Foto: Staffan Johanson

Familjen har fått svar på vad som orsakade Josefin Nilssons plötsliga bortgång.

Systern Marie Nilsson Lind berättar att den folkkära artisten gick bort till följd av ett förstorat hjärta, dåliga värden och en missbedömd dos receptbelagd medicin.

"Josefin hade ett mycket stort hjärta. Det var det som brast, det var det som tog henne ifrån oss", skriver hon i ett uttalande genom vännen Thomas Sundström på Länsteatern på Gotland.

Det är nästan två månader sedan den folkkära artisten Josefin Nilsson, 46, avled i sitt hem på Gotland, efter att hon varit ute på en morgonpromenad längs stranden tillsammans med syster Marie och sin hund.

Sedan dess har familjen väntat på ett svar på vad som tog Ainbusk-sångaren ifrån dem.

Nu har resultatet från obduktionen kommit. I ett uttalande berättar systern Marie Nilsson Lind, genom vännen Thomas Sundström på Länsteatern på Gotland, om dödsorsaken.

Marie Nilsson Lind om systern Josefin Nilssons bortgång

"Josefin avled till en följd av ett förstorat hjärta, mycket dåliga värden, en plågad kropp i kombination med smärtstillande, receptutskriven medicin vars styrka och verkan hon missbedömde under en längre tid. Hon hade reagerat mycket dåligt på tidigare operationer med olika besvär som följd, hennes nyligen genomförda höftoperation följde samma mönster. Hon hade fruktansvärt ont", berättar Marie Nilsson Lind.


LÄS MER: Josefin Nilsson lade sig för att vila, och vaknade aldrig


Marie Nilsson Lind berättar att Josefin Nilsson kämpat länge mot smärtorna.

Hon berättar vidare om beslutet att gå ut och berätta om hur Josefin Nilsson gick bort.

Josefin Nilsson kämpade med smärtor

"Hon hade tillsammans med sin syster kämpat mot smärtor och trötthet länge och vi hoppades att hon skulle klara det en gång till. En obduktion är kanske en av det mest privata skeendena i en människas liv, i alla fall när det gäller det fysiska. Att familjen, som är mycket tacksam för allt stöd och alla hyllningar till Josefin, inte vill kommentera ytterligare detaljer i detta hoppas vi att allmänheten förstår", berättar Marie Nilsson Lind.

Marie Nilsson Lind avslutar uttalandet så här:

"Josefin hade ett mycket stort hjärta. Det var det som brast, det var det som tog henne ifrån oss".


LÄS MER: Josefin Nilssons sista dagar i livet


Josefin Nilsson hade sista tiden ont på grund av höftproblem. Hon hade tidigare genomgått två operationer för sin rygg, och några veckor innan hon gick bort genomgick hon en ny operation.

Josefin Nilsson begravdes vid en känslosam ceremoni i Visby domkyrka för en dryg månad sedan.

– Älskade finaste Josa, min syster. Vi saknar dig så, jag saknar dig så. Det känns som att jag ska sprängas inifrån för att du inte finns. Jag bryter samman, sade storasyster Marie Nilsson i ett tal vid begravningen.

Familjen planerar att sprida den älskade artistens aska för vinden vid hennes favoritplats Närsholmen på östra Gotland.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.