Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför byts Tilde de Paula Eby ut i rutan

Tilde de Paula Eby programleder TV4:s nyhetssatsning ”Efter fem” alla vardagar.Foto: OLLE SPORRONG
Hon är också programledare för ”Let's dance” i vår tillsammans med David Hellenius.Foto: OLLE SPORRONG
Anna Brolin ersätter Tilde de Paula Eby i vår på torsdagar och fredagar.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tilde de Paula Eby programleder TV4:s nyhetssatsning ”Efter fem” alla vardagar – men ska också programleda ”Let's dance” i vår.

Men för att schemat ska gå ihop byts nu Tilde de Paula Eby ut i rutan både torsdagar och fredagar.

”Då Tilde programleder Let’s dance på fredagar under våren och sitter i förberedelser i olika möten inför direktsändningen under torsdagarna var det en självklarhet att ta in en vikarie under de veckorna Let’s dance sänds för att få det att gå ihop” skriver Amanda Hjärtmyr, presskontakt för ”Efter fem” i ett mejl.

TV4-programledaren Tilde de Paula Eby, 46, syns flitigt i tv-rutan, då hon programleder TV4:s nyhetssatsning ”Efter fem”, två timmar varje vardag.
Men med start nästa fredag är det dags för Tilde de Paula Eby att återvända till den glammiga fredagsunderhållningen ”Let's dance”, som hon programleder tillsammans med David Hellenius.

 

Tilde de Paula Eby ersätts i ”Efter fem”

Nu står det klart att Tilde de Paula Eby kommer ersättas i ”Efter fem” både torsdagar och fredagar under våren, för att få schemat att gå ihop.

I stället blir det Anna Brolin som axlar programledarrollen i ”Efter fem” dessa dagar.

Amanda Hjärtmyr, presskontakt för ”Efter fem” på TV4, förklarar att det var självklart för kanalen att ta in en vikarie för Tilde de Paula Eby under våren.

”Då Tilde programleder ”Let’s dance” på fredagar under våren och sitter i förberedelser i olika möten inför direktsändningen under torsdagarna var det en självklarhet att ta in en vikarie under de veckorna ”Let’s dance” sänds för att få det att gå ihop”, skriver Amanda Hjärtmyr i ett mejl.

 

 

Men tittarna får fortsätta se Tilde de Paula Eby i nyhetsprogrammet måndag-onsdag, även under ”Let's dance”-säsongen.

”Vi är superglada att Anna Brolin hoppar in för Tilde under den tiden och även att Tilde fortsätter sända ”Efter fem” varje måndag till onsdag”, skriver Hjärtmyr i mejlet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.