Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför bryter han ihop i Sveriges Mästerkock

Gillis Thalbäck
Axel Odelberg
Gillis Thalbäck
Markus Aujalay

Här är tårarna i onsdagens "Sveriges mästerkock" i TV4.

Den tävlande Gillis Thalbäck var säker på att åka ut, men konkurrenten och vännen Axel Odelberg tabbade sig och bommade rätta svaret - och skickas hem.

– Det är så mycket känslor. Det är obeskrivligt. Tårarna kommer, säger Gillis Thalbäck, när han får veta att han är blir kvar i tävlingen.

Onsdagens avsnitt av populära matlagningsprogrammet "Sveriges mästerkock" i TV4 utspelar sig i turistparadiset Dubai i Mellanöstern.

Efter en lagtävling - uppdelad i killar mot tjejer - slutat med att tjejerna segrat är det killarna som får mötas i en elimineringsomgång.


LÄS MER: Stjärnkockens hårda ord: "Hjärnsläpp?"


Här möts nu Axel Odelberg, Gillis Thalbäck och Emil Schönhoff.

Elimineringstävlingen tar sitt avstamp i den geografiska platsen, och uppgiften är att identifiera 15 ingredienser i en traditionell familjerätt i Mellanöstern, bakad Ouzi med ris och tillbehör.

De tre tävlande ser alla mycket frågande ut när de en och en konfronteras med uppgiften.

Emil Schönhoff inleder och lyckas plocka åtta ingredienser. Lika många tar Gillis Thalbäck, men eftersom han behövde mer tid, är det Emil Schönhoff som går vidare.

När så Axel Odelberg kommer in för att försöka, står det klart att det blir en kamp man mot man med Gillis Thalbäck.

Udda Ouzi i "Sveriges mästerkock"

Den senare är säker på att förlora och ser mycket nervös ut när Axel Odelberg med säker hand börjar analysera innehållet i den bakade Ouzin.

Men när det står allt mer klart att det blir en strid på marginalen mellan de båda börjar ett hopp att tändas hos Gillis Thalbäck.

När så Axel Odelberg som sista svar chansar på att rätten innehåller citron - som är fel - och att han därmed förlorat kollapsar Gillis Thalbäck av lättnad, täcker händerna för ansiktet för att dölja tårarna.

– Att jag går vidare på ett misstag som han gör, det är sorg och glädje samtidigt, säger Gillis Thalbäck.


LÄS MER: Dömdes ut av juryn – tvingades lämna "Sveriges mästerkock"


Men även andra i lokalen börjar gråta.

– Förlusten av Axel är det största som varit för mig, säger den tävlande Charlotta Sturnegk - som bevittnad hela elimineringsomgången - med tårarna strömmande nedför kinderna.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.