Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför blir Carl Philip din kungliga favorit

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Seglare, selfiefotograf, höjdsäker. Prins Carl Philip har många kvaliteter och en av dem är hans förmåga att segla, och obesvärat ta sig upp i en mast. Här i masten under Volvo Ocean race i Alicante 2014.
Militär. Enligt Goodhouskeeping är Carl Philips militära meriter något att väga in när han listas som den nya kungliga favoriten.
Foto: Ari-Matti Ruuska
Racing-prinsen. Adrenalin-junkie? Möjligen, men Carl Philips racingintresse gör honom till en het kunglig favoritkandidat.
Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Mammas pojke. Prins Carl Philip är visserligen inte förstfödd men han är drottning Silvias ende son. Här stöper de ljus tillsammans med storasyster kronprinsessan Victoria 1980.
Foto: Roger Tillberg
Sportig. prin Carl Philip tävlar i längdskidåkning, ett argument gott som något för att göra honom till din nya favorit i kungahusen. här tillsammans med blivande hustrun Sofia Hellqvist efter Stafettvasan 2014.
Foto: Henrik Hansson
Favoritmorbror! Prins Carl Philip tillsammans med sin systerdotter prinsessan Estelle och en sådan här glad morbror vill väl alla ha!
Nobel-looken. Prins Carl Philip klär så sjukt bra i frack, tack och lov för Nobelfesten som återkommer varje år.
Foto: Pascal Le Segretain
1 / 8

Sofia Hellqvist har redan upptäckt dem.

Och givetvis även mamma drottning Silvia och övriga i kungafamiljen.

Nu har också USA fått upp ögonen för prins Carl Philips kvaliteter.

Goodhousekeeping tycker till och med att han borde bli din nya kungliga favorit - se här!

Prins Carl Philip får sin Sofia Hellqvist om mindre än två veckor. Och bröllopsyran tycks inte stanna vid Sveriges gränser. Runt om i Europa uppmärksammas det blivande prinsparet och nu har intresset även spritt sig över Atlanten. Till exempel kallar New York Post deras kommande bröllop för "sommarens kungliga bröllop".

Carl Philip - mammas pojke

Och det slutar inte med det. Den amerikanska livsstilssajten Goodhouskeeping listar flera anledningar till varför prins Carl Philip borde bli din nya kungliga favorit.

Bland annat nämns racerföraren, designern och militären Carl Philip som argument men lika tungt väger hans förmåga att leka med sina systrar, att han klär i smoking och att han alltid varit något av "mammas pojke".

Spana in bildspecialen ovan för 7 saker som borde göra prins Carl Philip till din nya favorit.

Sofia Hellqvist om prins Carl Philip: "Ödmjuk"

TV4 har i två program, som sänds inför bröllopet, intervjuat Sofia Hellqvist och prins Carl Philip om hur de träffades och vad de föll för hos varandra och här nämner Sofia bland annat Carl Philips ödmjukhet. Ytterligare en punkt att lägga till som argument varför Carl Philip kan segla upp som en kunglig favorit.

Se hela listan här!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.