Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Abba-Björns nya relation till Agneta

Björn Ulaveus och Agneta Fältskog
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION/TT / TT NYHETSBYRÅN ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Björn och Agnetha välkomnar dottern Linda till världen 1973
Foto: LARS NYBERG

Kärleksparet Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog utgjorde ena hälften av supergruppen Abba, men tre år innan bandets upplösning tog paret ut skilsmässa.

Nu har exparet återförenats för sina barnbarn - och umgås regelbundet tillsammans.

– Vi ses ganska ofta, säger Björn Ulvaeus om exfrun.

Paret Björn Ulvaeus, 72, och Agnetha Fältskog, 67, utgjorde ena hälften av Abba.  

Samtidigt som de hade enorma framgångar världen över med hits som ”Waterloo” och ”Dancing queen” fick paret barnen Linda och Christian ihop. Men kärleken tog slut – och Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog gick skilda vägar 1979. 

Abba fortsatte i tre år till innan den upplöstes 1982. 

Björn Ulvaeus gick vidare i karriären och fortsatte sina framgångsrika samarbeten med Benny Andersson, 70, i form av musikaler som ”Chess” och ”Mamma Mia”. Medan Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad, 71, gick vidare med solokarriärer som sångare.  

Sedan tiden tillsammans i Abba har både Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog gift om sig. Men trots det så har paret valt att åretförenas, och träffas med jämna mellanrum.

Eftersom de har både barn och barnbarn tillsammans håller de kontakten, och ses ofta i samband med högtider och andra familjesammankomster.

– Vi har barnbarn tillsammans – ett gäng på fyra stycken – så vi ses ganska ofta i sådana sammanhang. Jul och födelsedagar och sådant, säger Björn Ulvaeus om relationen till Agnetha Fältskog.


LÄS MER: Abba-medlemmarnas hemliga återförening 


”Vi ses ganska ofta”

I det brittiska programmet ”Julhyllning till Abba” har Björn Ulvaeus berättat om sin familjetradition med Agnetha Fältskog - de pratar med varandra varje nyårsafton.

– Vi brukar ringa till varandra på nyårsafton. Vi pratar då om vad vi har framför oss under det kommande året, säger han i programmet.

Även om det var många år sedan Fältskog och Ulvaeus gick skilda vägar nu, så hyllar Björn Ulvaeus sin exfru, för tiden de hade tillsammans.

– Agnetha är en vän och någon som jag en gång älskade och som jag har två fantastiska barn med, säger han i programmet.


LÄS MER: Björn Ulvaeus om nya relationen till Agnetha


Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog ses inte bara på egen hand med familjerna - de träffar också sina forna bandkamrater Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson med jämna mellanrum.

– Vi fortsätter att ses. Vi sågs för inte alls längesedan. Det är bara en månad sedan vi träffades vi träffades alla fyra, säger Ulvaeus.

Gruppen arbetar med ett projekt som går under namnet ”Virtual Abba” och har därutöver sammanstrålat på scen ihop under premiären av ”Mamma Mia! The Party” i fjol. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.