Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför är inte Cattrall med i nya ”Sex and the city”

"Sex and the city" är tillbaka
Foto: HECTOR VALLENILLA / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kultserien ”Sex and the city” får en comeback med tio nya avsnitt – men utan Samantha Jones. 

På sociala medier rasar nu fans över beslutet att göra en uppföljare utan den älskade karaktären. 

”Om ni inte har Samantha, har ni igen show. Alla vet det”, skriver en person på Twitter

Efter år av rykten bekräftade WarnerMedia under måndagen att ”Sex and the city” kommer få en uppföljare under namnet ”And just like that…”. Även Sarah Jessica Parker, som spelar Carrie, skrev om nyheten på sin Instagram. De nya avsnitten kommer följa originalkaraktärerna Carrie, Miranda och Charlotte i New York – men Kim Cattrall, som spelade Samantha, är inte involverad i projektet. 

Beskedet om uppföljaren mottogs inte bara av glada hejarop och peppande meddelanden. På sociala medier rasar nu ”SATC”-fans över Samantha Jones frånvaro. 

”Samantha Jones var den som mest ”sexade” i city. Som förde alla bra dialoger. Den karaktären dör, serien som vi kände den gör det också”, skriver en person på Twitter.

Fansens undran: Är Samantha död?

En annan skriver: 

”Sex and the city utan Samantha är som att Destiny's child skulle återförenas utan Beyoncé”.

Även i Sarah Jessica Parkers kommentarsfält är fansen oroliga över hur serien ska kunna gå vidare utan Kim Cattralls, 64, ikoniska karaktär. 

”Vi kommer sakna Kim/Samantha”, skriver en följare varpå Sarah Jessica Parker svarar: 

”Det kommer vi också göra. Vi älskade henne så”. 

Vad som har hänt med Samantha Jones i de nya avsnitten har inte WarnerMedia eller Sarah Jessica Parker avslöjat. Men många är oroliga över att författarna helt enkelt kommer att döda karaktären. 

Bråken med Sarah Jessica Parker 

Kim Cattrall har själv inte uttalat sig om de nya avsnitten, men hon har tidigare sagt att hon inte är intresserad av att medverka i en ”SATC”-comeback. Hon har även de senaste åren haft flera offentliga bråk med seriens originalskådespelare, i synnerhet Parker. 

Sarah Jessica Parker har tidigare uttryckt stor besvikelse över Cattralls vägran inför den planerade tredje filmen. En källa för Page Six berättar att detta är en av anledningarna till att Cattrall inte kommer medverka i de nya avsnitten. 

Kim Cattrall ska också offentligt berättat att hon mobbades av de andra skådespelarna under inspelningen av serien och filmerna. När Cattralls bror dog för snart tre år sedan ska Sarah Jessica Parker skrivit ett inlägg där hon beklagade sorgen för sin före detta kollega. Men kondoleansen togs inte emot väl. 

”Jag behöver inte din kärlek eller ditt stöd under denna tragiska tid” skrev hon och fortsatte:

”Min mamma frågade mig i dag: 'När kommer hycklaren Sarah Jessica Parker lämna dig i fred?'. Dina fortsatta försök att nå ut till mig är en smärtsam påminnelse om hur elak du var då och är nu. Du är inte min vän och jag säger det till dig en sista gång: sluta utnyttja min tragedi för att framstå som en trevlig tjej”.

”And just like that…” har i nuläget inget premiärdatum. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.