Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför är Gutta inte med i "Farmen" – tittarna oroliga

Gutta skriver sitt brev till årets deltagare i "Farmen".
Foto: TV4
Gutta Andersson är inte med i den nya säsongen av "Farmen".
Foto: TV4
Guttas brev till farmarna.
Foto: TV4
Gutta Andersson.
Foto: FOTO: DANIEL OHLSSON/TV4 / TV4

För första gången sedan 2001 saknas Gutta Andersson i TV4:s klassiska dokusåpa "Farmen".

Detta då han under inspelningen återhämtade sig efter en operation.

Enligt Anders Edholm, pressansvarig för programmet, är det många tittare som har hört av sig och är oroliga över tv-profilen.

Samtidigt ger han tittarna ett lugnande besked.

– Gutta är en seg gubbe, säger han.

Under söndagskvällen var det säsongspremiär för TV4:s långkörare "Farmen". Ända sedan starten 2001 har Gutta Andersson programmets konstant tillika mentor till deltagarna.

Men i gårdagens avsnitt saknades Gutta. I stället fick deltagarna nöja sig med ett brev från tv-profilen och lantbrukaren.

"Hej på er alla farmare och välkomna till Kvarntorp! I tio år har jag jobbat som mentor på farmen, men i år har gubben varit tvungen att byta lite gångjärn i bena", står det bland annat i brevet.

Att Gutta Andersson inte syns i den nya säsongen av "Farmen" beror på en allvarlig infektion som tv-profilen drabbades av i februari förra året.

– Jag bara slog ihop här hemma. Jag blev lam i ena benet. Jag fattade ingenting, och sedan minns jag inget från de följande två veckorna, har Gutta Andersson tidigare berättat.


LÄS MER: Profilen kan inte gå – TV4 tvingas göra om


Gutta Andersson fördes i ilfart med ambulans till Huddinge sjukhus där läkarna upptäckte en infektion som spridit sig till tv-profilens höftled, där han sedan 2010 har haft en protes inopererad.

– Hade jag väntat med att åka in till sjukhus hade jag kunnat bli permanent förlamad, har Gutta Andersson berättat.

Gutta satt i rullstol

Tv-profilen behandlades med antibiotika och hans höftprotes opererades också ut. Efteråt blev Gutta Andersson rullstolsburen då han saknade höftprotes – något som ledde till att hans vänsterben enbart hängde i muskler och senor.

När inspelningen av "Farmen" drog i gång i juli hade Gutta Andersson ännu inte fått någon ny höftprotes och därför kunde han alltså inte vara med från start.

Från TV4:s håll har man märkt att många tittare undrar var Gutta Andersson har tagit vägen.

– Det har varit en hel del frågor om var Gutta har tagit vägen i våra sociala medier, säger Anders Edholm, pressansvarig för "Farmen".

Gutta ersätts av drängen Hans Wincent

Enligt Anders Edholm kommer Gutta Andersson att dyka upp vid ett fåtal tillfällen i den aktuella säsongen innan han återvänder permanent i "Farmen VIP".

Tills dess ersätts Gutta Andersson av drängen Hans Wincent.

– Jag har aldrig jobbat med tv innan så det här var något helt nytt, har han sagt till Aftonbladet.

Hans Wincent gör sitt första framträdande i det andra avsnittet av "Farmen" som sänds på TV4 klockan 20.00 den 8 januari.

– Det är först i kväll som tittarna får möta Guttas dräng Wincent i programmet. Jag tror att Wincent snabbt kommer att bli omtyckt och även om det är svårt så fyller han Guttas skor bra. Gutta är en seg gubbe och kommer tillbaka redan i vår när vi sänder "Farmen VIP", säger Anders Edholm.


LÄS MER: "Gutta" hyllas efter kampen mot cancer


Samtidigt drabbades Hans Wincent av en personlig tragedi under inspelningen av "Farmen" då han förlorade sin pappa.

– Han hade varit dålig en längre tid så det var inget chockartat. Det var bara att fortsätta, säger Hans Wincent till Aftonbladet.

I februari 2014 fick Gutta Andersson beskedet att han drabbats av cancer i halsen. Under kampen fick han mycket stöd och ungefär ett år senare friskförklarades han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.