Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danska artisten Hugo Helmig död – blev 24

Foto: Youtube.

Danska artisten Hugo Helmig är död.

Han gick borta förra veckan och blev 24 år gammal, skriver hans familj i ett meddelande på Instagram.

”Hugo hade ett alltför kort, men lyckligt liv”, skriver de i ett inlägg på sonens Instagramkonto.

Den danska artisten Hugo Helmig har gått bort, 24 år gammal, skriver hans familj på sociala medier. Förutom att vara son till den kände musikern Thomas Helmig och före detta modellen och författaren Renee Toft Simonsen är Hugo Helmig förmodligen mest känd för debutsingeln ”Please don't lie” som han släppte vid 18 års ålder, och som blev den mest spelade danska låten på radio i Danmark 2017.

Hugo Helmig fick också ett genombrott i serien ”Hugo og Helmig”, som sändes på DR efter musikdebuten och som skildrade hans liv.

Förra året meddelade den unga musikern att han avbryter sin karriär på obestämd tid, eftersom han led av ångest och paranoia. Under perioder hade han också haft missbruksproblem.

Minialbumet ”Lulu” – efter smeknamnet som hans mamma gav honom som barn – blev Hugo Helmigs sista.

”Hugo hade ett alldeles för kort, men lyckligt liv som satt sina spår i många människor.”

”Han hade många planer och förhoppningar inför framtiden. Hans liv och arbete som musiker lever vidare i de människor som kände honom och kände till honom,” skriver familjen i ett meddelande på Hugo Helmigs Instagram.

https://www.instagram.com/p/ClqSapwN-aA/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.