Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansen som kan bli säsongens bästa

Sussies tuffa vecka inför "Let's dance"-finalen
Hela finalgänget. Linn Hegdal och John Lundvik som gör upp mot Sussie Eriksson och Calle Sterner.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Domaren Tony IrvingFoto: OLLE SPORRONG

Domaren Tony Irving spår finalen av ”Let's dance”. 

Sussie Eriksson & Calle Sterner 

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Dans 1: American smooth

Musik: ”Wish I didn't miss you”

Dans 2: Jive

Musik: ”Shake it off”

Dans 3: Shownummer

”Sussie har utvecklats fantastiskt och har tagit varje ny utmaning på allvar, bemästrat den och gått vidare för att utveckla sina dansfärdigheter. Nu när vi kommit till finalen är det tydligt att Sussie har förtjänat sin plats genom extremt hårt arbete och fina prestationer. Ikväll är det otroligt viktigt att Sussie fångar rätt karaktär för varje dans, förmedlar känslor som upplevs som äkta samt bjuder på en underhållning utan dess like. Då och bara då har hon möjligheten att vinna. 

I sin första dans American smooth krävs det ett kontinuerligt flöde av rörelsen som glider över golvet sammansvetsad med sin partner Calle. 

Faran ligger i att behålla rytmen och svårigheten att tolka den med rätt rörelse. När hon tidigare under säsongen dansade american smooth var det en av de bästa leveranserna av dansen som jag har sett under ”Let's Dance” historia. Tips – det här kan bli säsongens höjdpunkt! 

Som andra dans har Sussie valt att dansa jive och det är extremt konditionskrävande med komplicerat fotarbete och höga sparkar som kräver extrem vighet. Som tur är har Sussie gått ned i vikt under säsongen och kommit i en fantastisk form som ger henne bra förutsättningar att genomföra dansen och förtrolla oss. 

I shownumret har jag ingen aning om vad Sussie har tänkt att bjuda oss på då det är en hemlighet till dess att hon kliver ut på golvet. Min förhoppning är att det blir alla möjliga känslor i ett och samma paket som tar med oss på en resa i hennes nyfunna dansvärld. Det finns tre faror för Sussie under kvällen. Nummer ett är att ha ork för alla tre nummer då jive är rätt krävande. Den andra faran är att tappa nerverna och den tredje är att fokusera för mycket på underhållning och för lite på tekniken.” 

John Lundvik & Linn Hegdal 

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Dans 1: Jive

Musik: ”Dance with me tonight”

Dans 2: Tango

Musik: ”Hold back the river”

Dans 3: Shownummer

”John står för en av de mest utvecklande resor vi har sett under femton år av ”Let's dance” och jag trodde aldrig att han skulle komma ända fram till finalen. Det har aldrig tidigare hänt att någon som fått en tvåa av mig i första programmet sedan kommer till semifinalen och får en tia.  

John har förbättrat hela sin kroppsrörelse och kombinerat den med sin musikalitet och som vi såg i semifinalen har han rivit bort den påklistrade fasaden och visat oss en autentisk personlig performance. 

För att börja kvällens final har han valt att satsa stort redan från början med den snabbaste, tuffaste och krävande dansen som finns – jive.

Det är en stor risk att börja med en jive och jag själv vet inte om jag hade vågat köra den i en final. Sätter han allting så kan det här vara en av de mest publikfriande nummer vi har sett under säsongen. Det här har han valt att följa upp med en dans som är den totala motsatsen i kroppsliga och musikaliska krav – det vill säga tango. 

John måste röra sig över golvet lugnt och bestämt i denna dans med växlande rörelser som är både skarpa ena stunden och den andra stunden mjuka. Samtidigt som han gestaltar en sensuell förförisk relation med sin partner Linn. Mycket hänger på den här dansen för John och det är ett vågat val i finalen som gör att det känns som om att han utmanar sig själv in i det sista. Det har jag respekt för! Vill man vinna så är det här inte den stunden man vill spela på enkla kort. 

Det är just det som jag förväntar mig i hans shownummer: Vågat, utmanande och all-in. Vi vet att han är en fantastisk scenartist och har möjligheterna att tolka musiken på en otroligt hög nivå, men nu är det kroppen som är hans instrument.” 

Sussies glädjevrål – när Anders åker ut

Sussies glädjevrål – när Anders åker ut

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.