Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansbandsprofilerna i storbråk: "Pissråtta"

Olle Jönsson i Lasse Stefanz
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Andreas Olsson i Sannex
Foto: SVT

Bråk mellan Lasse Stefanz och Sannex på dansbandsveckan i Malung. 

På en ljudupptagning hör man artisterna gräla och förolämpa varandra. 

”Vad är det för jävla pissråtta du har med dig?!?”, säger Olle Jönsson på inspelningen. 

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, 61, hamnade i bråk med dansbandet Sannex medlem Andreas Olsson, 35. 

– Olle kommer alltid med någon konstig kommentar när man träffas. Han borde bli ödmjukare, säger Andreas Olsson till Hänt.se 


LÄS MER: Lasse Sigfridsson: "De tog mitt levebröd ifrån mig" 


Det var under dansbandsveckan i Malung som de två dansbandsprofilerna rök ihop. Bråket spelades in på ett hemligt band som hänt.se fick ta del av.

 Bråket började med ett litet gräl som sedan eskalerade. Andreas sällskap Joanna Taavela tog parti för Sannex-medlemmen. utan tvekan Andreas i försvar och säger på ljudupptagningen ”Lyssna inte på gubben”, varpå Olle kontrar med kommentaren ”Vad är det för jävla pissråtta du har med dig?!?” 

"Lasse Stefanz" bojkottade Guldklaven

Man hör också senare i ljudinspelningen att Olle Jönsson kallar sin rival Andreas Olsson för ”ful”.

– Jag kan helt enkelt inte uttala mig om det här. Vi har sagt att vi sköter det här internt. Skriv vad ni vet, men jag har inga kommentarer. Vi får bromsa där, säger dansbandsprofilen Andreas Olsson till hänt.se


LÄS MER: Olle Jönssons ilska – efter hårda påhoppet 


Förra året ville inte Lasse Stefanz komma till utdelningen av dansbandspriset Guldklaven. De var missnöjda med att konkurrenterna Sannex vunnit titeln "Årets dansband" två år i rad.

Lasse Stefanz har också haft interna bråk i bandet. 2012 slutade basisten Lasse Sigfridsson, 64, i dansbandet, som han var med och grundade. Bråket handlade bland annat  om aktieutdelningar och huruvida Lasse Sigfridsson fick sparken eller ej.. 

I en tidigare intervju i Aftonbladet sade bandets sångare Olle Jönsson nyligen så här om bråket:

– Jag förstår att han säger så, han vet vad det gäller. Vi önskar honom all lycka till med spelningar och karriären, säger artisten till Aftonbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.