Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansarna går emot juryn – efter interna konflikten

Cecilia Lazar, Ann Wilson och Tony Irving.Foto: OLLE SPORRONG
LaGaylia Frazier och Tobias Bader.Foto: OLLE SPORRONG
Thomas Ravelli och Jasmine TakÁcs.Foto: OLLE SPORRONG
Robin Bengtsson och Sigrid Bernson.Foto: OLLE SPORRONG

”Let's dance”-juryn har inte kunnat komma överens alls under säsongen, och gett vitt skilda poäng – något jurymedlemmen Tony Irving kritiserat.

Nu riktar flera av dansarna kritik mot juryn, och Sigrid Bernson anklagar jurytrion för att vara för hårda.

– De är ganska hårda mot dig, säger Sigrid Bernson, till sin danspartner Robin Bengtsson.

Det har under årets säsong av ”Let's dance” varit en del skilda åsikter i juryn och Tony Irving, 52, har tidigare riktat kritik mot sina kolleger, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Han menade att publiken blir förvirrade av att juryn tycker så olika och ger så olika poäng, och att det var det som bidragit till att deltagare har fått lämna tävlingen tidigare än väntat.

Nu berättar även dansparen själva hur juryns skilda bedömning påverkar dem i tävlingen. Under en av direktsändningarna fick skidskytte-stjärnan Magdalena Forsberg och danspartnern Tobias Karlsson en 9 av Tony Irving, medan jurymedlemmen Cecilia Lazar endast gav samma dans en 4 i poäng.

”De är ganska hårda mot dig”

Dansaren Sigrid Bernson, 30, riktar kritik mot hur juryn har poängsatt hennes danspartner Robin Bengtsson, 28.

– De är ganska hårda mot dig, säger Sigrid Bernson.

Robin Bengtsson konstaterar att han inte heller är nöjd med poängen.

– Jag vill ha högre poäng, men det är jag nog inte ensam om. 

Samtidigt försöker artisten fokusera på sig själv, i stället för juryn.

– De tycker väl som de tycker, jag försöker bara bli bättre varje vecka.

Dansarens reaktion efter juryns poäng

Att juryns poäng skiljer sig så markant som 9 och 4 är något som kan göra det svårt att veta hur man ligger till, menar dansaren Tobias Bader, som dansar med sångerskan LaGaylia Frazier, 58.

– Det är väldigt udda att det var ju så extremt olika, som 9 och 4. Det är väldigt stor skillnad, säger Tobias Bader.

Både Tobias Bader och ”Let's dance”-kollegan Jasmine Takacz förklarar att juryns olika sätt att bedöma beror på att de tittar på olika delar i danserna. 

– Dans är ju en konst och alla tycker olika, de ser ju olika saker så att det gör ju att de tänker olika, säger Jasmine Takacz.

Hon förklarar att hon försöker att ta till sig lite av vad varje jurymedlem säger för att veta hur hon och Thomas Ravelli ska tänka och utvecklas vecka för vecka.

– Om någon tycker att det var jättebra men att man kan jobba med en grej och den andra tycker att det var sämre och att man ska jobba ännu mer på något helt annat så man får ta den informationen som passar och utveckla. Vi gör vad vi kan utifrån Thomas förmågor, säger Jasmine Takacz.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.