Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dannys skattesmäll – krävs på 195 000 kr

Molly Sandén och Danny Saucedo har brutit upp
Danny Saucedo åker på en skattesmäll.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Artisten begärde avdrag för att bygga en studio – men det godkändes inte av Skatteverket.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Danny Saucedo, 33, begärde avdrag för att bygga en studio. 

Skatteverket godkänner dock inte avdragen då man kommit fram till att studion är uppförd i direkt anslutning till en regelrätt bostad.

Nu måste Danny Saucedos bolag betala ytterligare 195 000 kronor i skatt och skatteböter.

Det var förra året som Danny Saucedo, via sitt bolag Chiliboyproductions, begärde avdrag för att han byggt en ny musikstudio. I en ritning som bolaget bifogat till Skatteverket framgår det att det i byggnaden finns ett allrum med kök, dusch och wc, sovrum samt studiorum.

Skatteverket ger dock Danny Saucedo bakläxa, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

I sitt omprövningsbeslut skriver man att att man ”bedömer att byggnaden ska anses vara stadigvarandebostad och att studiorummet, som är en del av byggnaden, inte är klart avskilt från bostadsdelen eftersom den enda möjligheten att nå studiorummet är via sovrummet och därmed är en integrerad del av bostadsdelen”.

Avslag på fler avdrag

Saucedos bolags avdrag medges därför inte då det är avdragsförbud för inköp kopplade till stadigvarande bostad.

Skatteverket ger också Chiliboyproductions, som ägs till hundra procent av Danny Saucedo, avslag på en rad ytterligare mindre avdrag.

Det handlar bland om inköp av kläder, representation samt taxiresor – totalt, inklusive studiobygget, handlar det om avdrag på 170 354 som inte medges.

Skatteböter och ränta

Danny Saucedos bolag måste nu betala in samma summa i skatt samt skatteböter och ränta. Totalt handlar det om 195 724 kronor.

Pengarna ska finnas hos Skatteverket senast den 14 oktober.

Danny Saucedo har på senare år satsat på storslagna krogshower. ”Nu” visades för stora publiker i såväl Stockholm som Göteborg och den 31 oktober är det dags för nästa föreställning då nya ”The run(a)way show” har premiär i Göteborg.

Expressen har sökt Danny Saucedo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.