Mollys låt "Freak" handlar om dålig självkänsla och utseendefixering. Foto: YoutubeMollys låt "Freak" handlar om dålig självkänsla och utseendefixering. Foto: Youtube
Mollys låt "Freak" handlar om dålig självkänsla och utseendefixering. Foto: Youtube
"Freak" kom till efter att Molly Sandén fattade beslutet att lämna sitt skivbolag. Foto: Youtube."Freak" kom till efter att Molly Sandén fattade beslutet att lämna sitt skivbolag. Foto: Youtube.
"Freak" kom till efter att Molly Sandén fattade beslutet att lämna sitt skivbolag. Foto: Youtube.
Danny Saucedo. Foto: Sven LindwallDanny Saucedo. Foto: Sven Lindwall
Danny Saucedo. Foto: Sven Lindwall

Dannys hyllning till Mollys avklädda video

Publicerad

Molly Sandéns singel "Freak" föddes efter år av dålig självkänsla och elaka kommentarer om hennes vikt.

Nu har hennes video till låten släppts där artisten klär av sig kläderna - och nu hyllas hon av pojkvännen Danny Saucedo.

"Jag är löjligt stolt över dig", skriver han på sin Instagram.

Molly Sandén, 22, är aktuell med nya singeln och släppte på fredagen videon till "Freak" - vars budskap handlar om just dålig självkänsla och utseendefixering.

På Instagram visar nu Mollys pojkvän, artisten Danny Saucedo, sitt stöd till flickvännen.

Till en bild från videon delar han med sig av sina känslor.

"Så stolt över min fina kärlek. Det har varit en fantastisk resa att se hur den här låten kom till och alla fantastiska ideér för musikvideon", skriver Saucedo.

Han fortsätter:

"Du inspirerar massor av människor där ute varje dag genom att bara vara dig själv, och mig med. Tack för att du är så jäkla otrolig! Jag är löjligt stolt över dig! Älskar dig"

"Freak" kom till efter att Molly Sandén fattade beslutet att lämna sitt skivbolag. Genom att googla tog Sandén reda på hur man släpper en låt utan ett skivbolag i ryggen - och gjorde det.

– Jag är så less på att lyssna på vad en 40-årig kostymsnubbe som egentligen är trött på musik har att säga, förklarade Molly Sandén i en intervju med Expressen.

"Mobbning på det tysta sättet"

Videon inleds med att en ung flicka kommer till sin balettlektion, där de andra eleverna skrattar åt henne och viskar om henne.

Något som Molly Sandén själv har upplevt. Efter "Let's Dance" berättade hon för första gången om de hånfulla kommentarer hon fått på grund av sitt utseende.

– Det var mobbning på det tysta sättet. Tjejerna i min dansklass kommenterade och fnissade åt mig. Jag kände mig som en elefant, den där stämningen blev till röster i mitt huvud. När jag blev offentlig skrev människor helt vansinniga saker på nätet. Det finns flera Flashback-trådar om hur äcklig jag är, helt sjukt. "Ditt fett fladdrar", "Du ser ut som en gris", sådant skrev de, sa Sandén till Expressen.

Nu vill hon därför vara med och påverka andra unga som går igenom samma sak - bland annat genom "Freak".

– I dag vill jag ge tillbaka. Jag vill göra musik med en mening och med ett budskap. Jag vill vara en förebild för de som mår dåligt, jag kan bära deras onda, sa Molly Sandén.

Expressen har sökt Danny Saucedo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag