Danny Saucedo prisades med en Grammis för "Årets låt". Foto: Olle SporrongDanny Saucedo prisades med en Grammis för "Årets låt". Foto: Olle Sporrong
Danny Saucedo prisades med en Grammis för "Årets låt".  Foto: Olle Sporrong
Danny Saucedo. Foto: Mikael SjöbergDanny Saucedo. Foto: Mikael Sjöberg
Danny Saucedo.  Foto: Mikael Sjöberg

Danny: "Vi levde på existensminimum"

Publicerad

Danny Saucedo vann priset för "Årets låt" under Grammisgalan.

Nu berättar han om det viktiga stödet som hans familj har varit.

– Vi växte upp jävligt fattigt, säger han.

En av Grammisgalans vinnare var Danny Saucedo. Sångaren inledde galan med sin låt "Brinner i bröstet" och fick sedan ta emot priset i kategorin "Årets låt" för "Dör för dig".

Efteråt var han märkbart tagen.

– Det är lite ofattbart, jag känner mig lite fylld och tömd på samma gång. Det är så mycket saker man tänker på och det slog mig först när jag kom ut från Cirkus och gjorde några intervjuer att jag nog glömde tacka de som ställt mig där i kväll och det är fansen, de som röstar.

– Den här kategorin är svår, det var tio feta låtar inklusive min egen uppenbarligen, den var fet. Alla har ju fans, men mina fans var gladast. Och det betyder otroligt för mycket för mig. Det är först nu jag förstår. Det är så mycket kärlek.

 

LÄS MER: Seinabo Seys kraftfulla protest mot Grammis

 

Du tackade din familj, vad har de betytt för dig?

– Allt, jag är en trygg kille på grund av min familj för de har alltid funnits där. Speciellt min mamma som alltid trott på mig och gett mig tillräckligt självförtroende för att våga satsa på det jag gör. Det finns ju många som är otroligt talangfulla där ute men som inte vågar för att de inte har självkänslan.

– Det har jag fått från mina föräldrar som har gjort allt, de har trollat med knäna.

 

LÄS MER: Här är vinnarna på Grammisgalan

 

Du nämnde också din bakgrund, att ni har haft ont om pengar. Hur har det spelat in i den du är i dag?

– I den här otroligt ytliga och polerade branschen som vi är i går det fort att tappa fotfästet. Min familj växte upp jävligt fattigt, existensminimum tror jag det heter. Det hade vi. Jag har bara lärt mig att vara tacksam varje dag. Allt jag ser runtomkring mig tackar jag för. Jag är väldigt tacksam och glad. Det har jag fått på grund av den ekonomiska skiten vi växte upp i.

– Min brorsa sa till mig när han var tolv att vi ska klara det här.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag