Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda anklagelserna mot Danny: "Sprider oro"

Danny Saucedo har kritiserats för ett Instagraminlägg om cancer.Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Danny Saucedo delade ett inlägg på Instagram om hur man bäst förebygger cancer.

Det har fått flera följare – samt överläkaren Agnes Wold – att reagera kraftigt. 

Nu backar Danny och raderar inlägget.

"Verkar som vi uppfattar saker olika", skriver sångaren.

Det var för några dagar sedan som Danny Saucedo delade en bild på sin Instagram, där han påstod att låga pH-värden orsakar cancer.

"Det är för många i min omgivning som fått det tunga beskedet... i majoriteten av fallen beror det på försurning i kroppen, ett för lågt pH-värde orsakat av kosten", skriver sångaren och fortsätter:

Danny Saucedo kritiseras för sitt Instagraminlägg om cancer.Foto: Instagram

"Det har varit känt länge men ändå inget som nått ut i den breda massan... Kroppen är fantastisk på att hela sig själv bara den får rätt byggstenar av våra medvetanden. 'Du blir va du äter' (Det här är inget vego-propaganda snack, det är ren brutal fakta med goda intentioner från min sida)".

Inlägg om cancer kritiseras av Agnes Wold

Inlägget väckte snabbt starka reaktioner – inte minst från professorn och överläkaren Agnes Wold.

"Aldrig fattat de där stolligheterna om vegetarisk kost = basiskt, kött = surt. En jättegammal myt", skriver hon på Twitter.

Lena Claesson-Welsh som tidigare i år utsågs till "Årets Cancerforskare" och som är professor med blodkärl i fokus kritiserar även hon sångarens inlägg.

– Jag kan säkert säga att det inte finns någon grund för det här påståendet. Man sprider ju oro. Det är ju ett led i det här med falska nyheter och grundlösa fakta. Har man ett förtroendeuppdrag ska man vara extra försiktig, säger Lena Claesson-Welsh till Aftonbladet. 

Även musikerkollegan Marit Bergman har ifrågasatt inlägget. Danny får däremot stöd från Andreas Weise som skriver att "folk är idioter".

Men nu backar Danny och raderar inlägget. I stället väljer han att förklara sig i ett nytt inlägg på Instagram.

Danny raderar inlägget: "Orkar inte tjafsa"

"Tog bort min förra post om relationen mellan försurning i kroppen och cancer. Verkar som vi uppfattar saker olika, för mig är det logiskt att det man stoppar i sig påverkar kroppen och helheten. Framtiden får avgöra. Önskar er alla bara gott och kärlek", skriver han i det nya inlägget.

 

LÄS MER: Dannys heta svar – efter Mollys vågade bild

https://www.instagram.com/p/BceyukiAYbQ/?taken-by=dannysaucedo

Samtidigt förklarar han för en användare att han fortfarande står för sitt tidigare påstående:

"I den sura miljön så trivs cancer-svampen, men jag orkar inte tjafsa med negativa människor som inte ens vill lyssna", skriver Danny i kommentarfältet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.