Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danny talar ut: "Jag var så besviken"

LANDAT. Danny är tillbaka i sin studio. "Nu har jag landat och kan se det ljusa i andraplaceringen", säger han.. Foto: MIKAEL SJÖBERG Foto: Mikael Sjöberg

Han misslyckades med sitt mål inför fyra miljoner svenskar - och målades efteråt ut som en dålig förlorare.

För Expressen talar Danny Saucedo nu ut om känslorna efter Melodi­festivalen och hur han i stället väljer att blicka framåt:

- Jag kommer inte att ställa upp nästa år. Nu vill jag fortsätta med det som var mitt mål, att få ut min musik utomlands, säger han.

Ska uppträda på Earth hour

Namn: Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski.

Ålder: 26.

Familj: Flickvännen Janna, mamma Patricia, pappa Piotr och storebror Leandro.

Bor: Södermalm i Stockholm.

Aktuell: Kom tvåa i Melodifestivalen i lördags. Uppträder på stödkonsert för Earth hour den 31 mars i Filadelfiakyrkan i Stockholm med bland andra Loreen, Moneybrother, Sarah Dawn Finer och Kajsa Grytt.

Detta har hänt

Tisdag 6 mars

Danny Saucedo var inför finalen tydlig med att han i år var med för att vinna - inte komma tvåa.

- Jag hoppas att jag får komma ut i Europa och visa att Sverige kan. Att vi kan göra så här grymma nummer även i Sverige. Får jag inte göra det är allt meningslöst, sa han.

Lördag 10 mars

Men Danny Saucedos värsta mardröm blev verklighet, och han fick än en gång se sig snuvad på segern. Direkt när resultatet ropades upp lämnade han upprört green room.

Måndag 12 mars

I måndags skrev Danny Saucedo för första gången själv om sina känslor efter andraplatsen i Melodi­festivalen på Facebook:

"I dag har jag vart ute på nätet lite och sett vad som skrivs och jag har tydligen förvandlats till Sveriges syrligaste saltgurka nr 1. När man laddat för ett framträdande på 3 minuter i 6 månaders tid så blir urladdningen så enormt stor. Jag vet inte riktigt vad jag ska likna det vid."

Bilden ligger fortfarande kvar på näthinnan. En besviken Danny Saucedo, 26, vänder de andra artisterna ryggen och går snabbt ut från Globen. Bara ljus­slingorna på hans dräkt syns i mörkret. Andraplatsen i Melodifestivalen blev ett nederlag för Danny som gick ut med målsättningen att få representera Sverige i Euro­vision Song Contest.

- Jag var besviken den kvällen. Jag var så inställd på att åka till Baku och representera Sverige. Jag är en vinnarskalle, säger han nu, en knapp vecka efter finalen.

"Galen urladdning"

Efteråt berättade han ärligt om sin besvikelse - och målades ut som en dålig förlorare.

- Det är tråkigt om folk har en bild av mig som någon slags surgurka, när jag inte är det. Att få uttrycka sin besvikelse tycker jag är en självklarhet i en tävling och även att få uttrycka sin vinnarlust.

- När det gäller Loreen, jag har alltid gillat henne och jag önskar henne all lycka till. Jag tror verkligen att hon kan ta hem alltihop, handen på hjärtat. Det vore ascoolt om hon tog hit Eurovision.

Hur skulle du beskriva de känslorna du hade i lördags nu, med lite distans?

- En riktigt galen urladdning där känslorna bara bubblar upp. Jag var tom och visste inte riktigt vad jag kände. Och så klart var jag besviken.

- Men nu har jag landat och kan på något sätt faktiskt se det ljusa i andraplaceringen.

I lördags sa du att du inte kommer att ställa upp i Melodifestivalen igen, ­ håller du fast vid det?

- Inte nästa år, det håller jag fast vid. Jag har nästan fått nog av mig själv. Det blir lite för mycket.

- Många fans har skrivit: "kom igen, tredje gången gillt, kör". Men nej, jag vill fokusera på var jag befinner mig och att nå ut dit jag alltid har velat - på den utländska marknaden.

Redan i måndags började Danny jobba igen, trots att han knappt har haft en ledig dag på ett halvår. Då var Melodifestivalen hans fokus, nu den kommande plattan och turnén. I maj sticker han till LA för att skriva mer musik tillsammans med amerikanska låtskrivare.

- Jag är jävligt sugen på att bara få ut mitt material. Det är inte bestämt om det blir innan sommaren eller efter, men det lutar åt efter sommaren.

Har utmanat Eric Saade

Dessutom är han ambassadör för Världs­naturfondens Earth hour, då hela världen uppmanas släcka under en timme, den 31 mars. Under en månad kommer han bland att äta enbart vegetarisk kost, och jobbar hårt för att sprida budskapet till andra.

- Som offentlig person har man ett ansvar. Jag vill påverka mina fans att tänka på klimatet. Jag har till exempel utmanat Eric Saade att bara äta vegetariskt i en månad. Det fokuserar jag helt på och går in för nu.