Danny Saucedos nya tv-jobb – debuterar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efter Beck - nu ska Stefan Sauk, och Danny Saucedo, ta över i en ny svensk polisserie.
Foto: Sven Lindwall
Rafael Edholm regisserar, och en pilot spelas in just nu.
Foto: Julia Dansarie
Stefan Sauk har tidigare spelat "Hamilton", men ser den här rollen som något helt annat.
Foto: Olle Sporrong
"Det är som ett motgift mot Wallander och Beck", säger Rafael Edholm.
Foto: Bengt Wanselius Photographer

Efter Beck - nu ska Stefan Sauk, och Danny Saucedo, ta över i en ny svensk polisserie.

Rafael Edholm regisserar, och en pilot spelas in just nu.

– Det är som ett motgift mot Wallander och Beck, säger Rafael Edholm.

Beck-filmerna lider mot sitt slut. Men luckan kan fyllas fort. Regissören Rafael Edholm jobbar nämligen på en ny dramaserie, placerad i polisens värld.

– Det är så långt från Beck man kan komma. Det är som ett motgift mot Wallander och Beck. Men det är ett drama i snutvärlden, säger Edholm som just nu jobbar på piloten.

Berättelsen rör sig kring en erfaren polis, som spelas av Stefan Sauk. Han har tappat hoppet efter att hans dotter har blivit påkörd av två narkomaner.

– Det blir en sorts konflikt där mellan, han som ämbetsman och han som far till sin dotter. Han är ganska trasslig. Han försöker fylla saknaden av sin dotter. Det gör han genom att gå lite sin egen väg, säger Edholm.

Stefan Sauk har tidigare spelat "Hamilton", men ser den här rollen som något helt annat.

– Det är en annan figur helt och hållet. Det är inte en trött, svensk polis som tultar runt och tycker synd om sig själv. Det här är mycket råare, säger han.


LÄS MER: Därför lämnar Mikael Persbrandt "Beck"


Stor överraskning

Den stora överraskningen är i sin tur artisten Danny Saucedo. Han debuterar som skådespelare i rollen som Sauks kollega - en nybliven polis.

– Dannys närvaro och värme hoppar genom rutan. Nu ska vi fortsätta att jobba och utforska det här och Danny tycker att det ska bli jätte kul och lite läskigt - han ska ju upp mot Sauk, säger Edholm som tidigare gjort en musikvideo tillsammans med Saucedo.

Vilken form projektet ska ta är inte helt klart, men Edholm berättar att han har material som kan bli en tv-serie i tre säsonger. Manus är skrivet av Edholm och bearbetat av Hans Gunnarsson. Projektet drivs helt oberoende och det är inte bestämt i vilket sammanhang det kommer att visas.

– Det finns TV4 men det finns andra spelmän också. SVT gör väldigt bra saker nu tycker jag också. HBO och Netflix vill ju göra skandinaviska produktioner, så vi får väl se. Story is king. Vi börjar därifrån, och jobbar inte utifrån beställare.


LÄS MER: Thorsten Flinck hoppade av – efter bråket med SVT


"Mosig i huvudet"

Inspelningen kommer att ske när det finns tid i höst, samtidigt som Rafael Edström arbetar med Jersey Boys.

Stefan Sauk är också aktuell med sin show "Sauk - fortfarande skeptisk", med premiär i dag, onsdag. Han beskriver den som en musikspäckad föreställning som ställer tuffa frågor.

– Jag är precis utsläppt från "Stjärnorna på slottet" så jag är lite förkyld och mosig i huvudet. Men man får utgå ifrån där man befinner sig, säger Sauk.

Danny Saucedo är i sin tur högaktuell med nya singeln "Dör för dig". Expressen har sökt Danny Saucedo.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.