Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danny Saucedos middagsshow stoppas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Artistens middagsshow stoppas av polis.
Foto: HENRIC WAUGE / SPA
Danny Saucedo.
Foto: OLLE SPORRONG

Pite Havsbad skulle i helgen arrangera en trerättersmiddag för 250 gäster där Danny Saucedo skulle stå för underhållningen, skriver Aftonbladet.

Men nu stoppas middagsshowen av polisen och meddelar att det räknas som en allmän sammankomst och då får arrangören endast ha upp till 50 gäster. 

– Vi har pratat med våra jurister och gjort bedömningen att i och med att man annonserar för att Danny Saucedo ska spela, inte för maten i sig, är det han som är lockelsen, säger Peter Lundmark, tillförordnad lokalpolischef i Piteå Älvdal, till TT enligt Aftonbladet. 

I våras beslutade regeringen om en begränsning i ordningslagen, vilket innebär att max 50 personer får delta i en allmän sammankomst. Konserter och teater räknas som en allmän sammankomst. 

Pite Havsbad hade tidigare fått fått klartecken från Piteå kommun, som Piteå-tidningen har rapporterat om, att borden var godkänt placerade för att minska smittspridningen. 

Men nu meddelar polisen att arrangemanget räknas som en allmän sammankomst. 

– Vi har pratat med våra jurister och gjort bedömningen att i och med att man annonserar för att Danny Saucedo ska spela, inte för maten i sig, är det han som är lockelsen. Då är det en konsert, en allmän sammankomst, säger Peter Lundmark, tillförordnad lokalpolischef i Piteå Älvdal, till TT, enligt Aftonbladet.

”Då gäller begränsningen”

Men Danny Saucedo får fortfarande vara på plats men under andra former.

– De får fortfarande ha honom där men då gäller begränsningen om max 50 personer och de måste skicka in en anmälan om detta till oss, säger Peter Lundmark.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.