Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dannys tårar i tv – vreden efter uppbrottet med Molly

Allt du behöver veta om "Så mycket bättre" 2019
Danny Saucedo tolkar en av Petters låtar i ”Så mycket bättre”.Foto: TV4
Han lägger till en egen vers som handlar om en person som ”behöver dissas”, säger han.Foto: TV4
Petter lyssnar på Danny Saucedos förklaring av den egna versen i låten.Foto: TV4
”Jag är ledsen, liksom. Nu när det har gått en tid och man fått ventilera, så är det lugnt. Det är nu tankarna kan landa”, säger Danny. Foto: TV4
Danny med Carola, Tityio, Magnus Uggla och de andra i ”Så mycket bättre”.Foto: TV4
Molly Sandén och Danny Saucedo tillsammans 2017. Paret bröt sin förlovning i mars 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
1 / 9

Danny Saucedo tar bladet från munnen efter uppbrottet från Molly Sandén – och sjunger om en bruten förlovning i ”Så mycket bättre”.

Artisten berättar att han har gått igenom en tuff period, och har valt att skriva en helt ny vers till Petters låt ”Du vet att jag gråter”.

För Expressen berättar Danny om känslorna runt uppträdandet.

– Jag var noga med att jag försökte att inte ”throw some shade” på henne alls, utan det här är mina känslor och hur jag upplevde det. Och det finns alltid två sidor av ett mynt.

Lördagens ”Så mycket bättre” blev känslosamt för Danny Saucedo. Under Petters tolkning av Titiyos ”Jag lovar” rann tårar ned för artistens kind.

Ännu mer känslor blev det när det var Dannys tur att uppträda.

Det var i våras som Molly Sandén, 27, och Danny Saucedo, 33, bekräftade att de gått skilda vägar och brutit sin förlovning, efter sex år tillsammans.

Strax därefter släppte Molly Sandén sitt andra album på två år, ”Det bästa kanske inte hänt än”, där hon behandlar uppbrottet från Saucedo.

– Det är väl så klart oundvikligt att jag skrivit om det jag gått igenom och det som tagit mest av min tankekraft, har Molly Sandén berättat om skivan.

I lördagens ”Så mycket bättre” väljer Danny Saucedo att själva sjunga om en tung kärlekskrasch, när han tolkar Petters hjärtekrosslåt ”Du vet att jag gråter”. Artisten berättar att låten har betytt mycket för honom genom åren, men att han har fått en ny relation till den sedan han själv gick igenom ett uppbrott.

– Ni fattar själv vad låten kanske handlar om. Jag vill ta ett litet hiphopgrepp, man dissar folk liksom, och det är en person som behöver dissas, säger Danny Saucedo i programmet.

Vill sjunga om sitt eget uppbrott 

Artisten har valt att göra om Petters låt mycket, och har gjort om andra versen med en helt egen text, som Saucedo säger är hans egna ord och det han vill säga om sitt uppbrott.

”Jag vet att det gått ett tag, men det spelar ingen roll. För du finns kvar där i rummet vi delade en gång. Tror du ville lätta på trycket. Vet att du tyckte det var svårt att vara min. Till slut blev trycket bara för mycket, så du ba’ här ta tillbaka din ring”, sjunger Danny Saucedo i programmet.

Efteråt råder det en allvarlig stämning runt bordet, och Niklas Strömstedt känner igen sig i Saucedos känslor.

– Jag har viss erfarenhet av att bli dumpad i pressen, och du sjunger om det nu. Är det ditt sätt att bearbeta det, undrar Niklas Strömstedt.

Danny: ”Det enda sättet”

Danny Saucedo säger att han vill berätta om hur han känner, men att han bara kan formulera sig i sin musik.

– Någonstans så vill jag äga det, jag vill inte att det ska ligga hos pressarna att snacka om mitt förhållande. Jag gör gärna det själv. Jag tycker inte att jag är särskilt bra på att formulera mig, men när jag står på scen och skriver texter eller sjunger, det är jag. Det är det enda sättet jag kan förmedla vem jag är.

Efter tolkningen kallar originalupphovsmannen Petter sin yngre kollega för ”modig”.

Samtidigt har det varit viktigt för ”Amazing”-artisten att inte vara respektlös mot sitt ex.

– Det är en balansgång, för det finns en respekt där som jag inte vill bryta. Jag vill ändå säga vad jag har känt utan att folk ska uppfatta det fel. Jag försökte ta lite omvägar, i stället för att fokusera på henne så fokuserade jag snarare på vad som kom emellan, eller vem som kom emellan, säger han.

”Fått ventilera”

Danny Saucedo erkänner att han efter uppbrottet kände en press på att skriva ny musik, eftersom han hade så mycket att skriva om – något som sårade honom.

– Jag har varit blockad länge, och kände press från folk som bara: ”Nu har du ju massa stoff”. Bara va, snacka inte så. Jag är ledsen, liksom. Nu när det har gått en tid och man fått ventilera, så är det lugnt. Det är nu tankarna kan landa.

När Expressen talar med Danny Saucedo efter programmet bekräftar han att versen handlar om exflickvännen Molly Sandén.

– Ja, det är såklart det gör. Det är ganska obvious.

– Jag fick någonstans komprimera in alla känslorna som jag gått runt och känt väldigt länge, i en låt, fortsätter han.

Om Molly Sandén säger han också att han trots uppbrottet vill ha kvar henne i sitt liv.

– Hon är någon som jag vill ha kvar i mitt liv på något sätt, och jag är bara ledsen för vad som hände. Och det här är mitt sätt att uttrycka det på. Hon är en fantastisk människa. Och jag älskar henne och kommer alltid att göra.

Expressen har sökt Molly Sandén, som avböjer att kommentera.

Molly Sandén och Danny Saucedo bröt upp

Molly Sandén och Danny Saucedo har brutit upp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.