Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danny nobbade att leda Mello – för att tävla själv

Charlotte Perrelli är högaktuell för Melodifestivalen nästa år.
Danny Saucedo.
Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN
Danny Saucedo är klar för Melodifestivalen.
Foto: MATS BÄCKER / 2ENTERTAIN

Danny Saucedo, 34, tillfrågades först om han ville leda Melodifestivalen.

Men på mötet med Christer Björkman sa han att han i stället ville uppträda.

– Jag är inte här för att knipa förstaplatsen, mitt fokus är att visa hur jäkla bra jag är, säger han.

I veckan avslöjas vilka 28 artister som ska tävla i Melodifestivalen 2021. Redan är det känt att Elisa Lindström och Patrik Jean deltar. Också Eric Saade, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli och The Mamas finns bland artisterna.

Nu meddelas att även Danny Saucedo är klar.

Suget efter att återigen få stå på en scen gjorde beslutet att ställa upp självklart.

– Det finns idéer som kliar i mig. Jag har en skön låt och ett koncept som jag gillar. Var ska jag visa det här, om inte i Sveriges största underhållningsprogram? säger han.

”Trodde att jag skämtade”

Danny Saucedo berättar att han först var erbjuden att programleda Melodifestivalen. Men på innehållsmötet i september rev han av plåstret inför bland andra Christer Björkman.

– Jag sa: ”Jag kanske inte vill göra det här. Jag vill vara med och tävla”. De bara garvade. Jag vet inte om de trodde att jag skämtade först. Men jag sa att jag var seriös och inte ville leda utan gärna tävla. De bara ”Fan va kul, va roligt”.

Tillsammans med Karl-Johan Råsmark har Danny Saucedo skrivit låten ”Dandi dansa”.

– Året har bara varit skunk. Så jag kände att jag ville ha en glad, positiv, energifylld låt. Men inte bara dumglatt, utan jag vill säga någonting. Det finns självkritik och samhällskritik: Vi vet vad vi borde göra, men det är inte alltid vi gör det, säger han.

Han är en veteran i Mello-sammanhang. 2009 deltog han med gruppen EMD. Både 2011 och 2012 kom han tvåa efter Eric Saade respektive Loreen. 2013 var han programledare tillsammans med Gina Dirawi och 2016 skrev han Molly Sandéns bidrag ”Youniverse”.

Vill visa hur bra han är

Danny Saucedo tog andraplatserna hårt. Men viljan att vinna är inte lika genomgripande den här gången.

– Jag hoppas att få visa att jag har ett bra nummer, ett bra koncept. Placeringen är inte viktig men den var det då. Jag är inte här för att knipa förstaplatsen, mitt fokus är att visa hur jäkla bra jag är. Det är nog ingen som slår mig på fingrarna i det artistiska uttryck jag har – och jag tycker bara det är kul att visa mina idéer. Jag har tidigare gjort så mycket saker av fel anledningar i mitt liv, av frustration och ilska.

Som för många andra artister har året varit tufft. Coronapandemin tvingade Danny Saucedo att ställa in den stora arenaturnén i våras.

– Jag har varit lite i studion, mycket på landet. Någonstans har jag tänkt att jag ska vara kreativ, att det ska komma fram en massa, men det har det inte gjort. Jag har självreflekterat en del. Ställt lite frågor, om vad jag vill.

Har du kommit fram till något?

– Kanske har jag landat i att jag borde ta mer tid för mig själv. Försöka hitta rutiner. Det har varit svårt under den här tiden. Käka rätt, sova rätt, meditera rätt och träna. Efter det är dagen en öppen bok. Annars blir det bara soffa och Netflix.

KLARA FÖR MELODIFESTIVALEN:

Charlotte Perrelli

Eva Rydberg och Ewa Roos

Eric Saade

Danny Saucedo

Anton Ewald

Tess Merkel

Dotter

Mustasch

Jessica Andersson

Arvingarna

Paul Rey

Tusse Chiza

Sannex

Sami Rekik (från Medina) och Wahl (Från SödraSidan)

Julia Alfrida (Från talangtävlingen ”P4 nästa”)

The Mamas

Klara Hammarström (Låt skriven av bland andra Andreas Wijk)

Alvaro Estrella

Lovad (med låt av Albin Johnsén och Mattias Andréasson)

Kadiatou Holm Keita

Efraim Leo

Lillasyster

Emil Assergård

Nathalie Brydolf

Frida Green

Elisa Lindström

Patrik Jean

Clara Klingenström

Uppgifter: Så ändras Melodifestivalen 2021.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.