Danny Saucedo: "Jag är riktigt förbannad"

Danny med flickvännen Molly Sandén.
Foto: Olle Sporrong
Foto: Sven Lindwall
Foto: Alexander Donka

Danny Saucedo känner sig övervakad.

På sin Instagram så skriver han om hur en video han länkat mystiskt plockats ned från hans biografi på Instagram - materialet var stötande fick han höra.

"Varför får inte jag länka till vad som intresserar mig eller många av mina följare?! Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskiga", skriver han.

Popstjärnan Danny Saucedo börjar bli riktigt rädd för sociala medier. På sitt eget Instagram-konto berättar han om hur han lagt upp videon "The lie we live" på sin biografi på Instagram, en film som manar människor att vakna upp från att tro att vi är fria. En video som sedan plockades ner.

"Vad vet jag, den utgör väl ett hot mot strukturen. Idag kunde jag varken kommentera på andras bilder, addera folk eller skicka direkta meddelanden just pga materialet jag länkade till. Jag fick en notis där det stod att jag hade en länk med stötande material på min bio", skriver Danny Saucedo.

"Nu börjar bli riktigt läskiga"

Han tycker filmen är bra för den får folk att tänka efter. Han är riktigt arg nu och undrar vem som försökt sätta stopp för yttrandefriheten.

"Är det någon som läser det jag formulerar i min mobil just nu? Är mina dokument på mobilen öppet för nån instans att läsa?? Varför får inte jag länka till vad som intresserar mig eller många av mina följare?! Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskiga", skriver Saucedo.

Danny drar paralleller till George Orwells bok "1984" där världen övervakas av "Storbror".

"Idag märkte jag för första gången av "Storebror" i samhället. Jag känner hur jag är övervakad och hur jag vaggas in att tro att jag får göra vad jag vill, säga vad jag vill, tycka vad jag vill i vårt moderna land där yttrandefrihet i alla fall ska verka råda", skriver Danny.

För stöd från Molly

Han får stöd från sin flickvän Molly Sandén som har publicerat Dannys inlägg på sin egen Instagram. Hon skriver:

"Glöm inte att se videon".

Saucedo har tidigare varit kritisk på sociala medier och efterlyst engagemang, bland annat har han kritiserat ytlighet på sociala medier.

LÄS MER: Danny Saucedos stora ilska: "Skrämmande"
Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.