Danny med flickvännen Molly Sandén. Foto: Olle SporrongDanny med flickvännen Molly Sandén. Foto: Olle Sporrong
Danny med flickvännen Molly Sandén. Foto: Olle Sporrong
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Alexander DonkaFoto: Alexander Donka
 Foto: Alexander Donka

Danny Saucedo: "Jag är riktigt förbannad"

Publicerad

Danny Saucedo känner sig övervakad.

På sin Instagram så skriver han om hur en video han länkat mystiskt plockats ned från hans biografi på Instagram - materialet var stötande fick han höra.

"Varför får inte jag länka till vad som intresserar mig eller många av mina följare?! Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskiga", skriver han.

Popstjärnan Danny Saucedo börjar bli riktigt rädd för sociala medier. På sitt eget Instagram-konto berättar han om hur han lagt upp videon "The lie we live" på sin biografi på Instagram, en film som manar människor att vakna upp från att tro att vi är fria. En video som sedan plockades ner.

"Vad vet jag, den utgör väl ett hot mot strukturen. Idag kunde jag varken kommentera på andras bilder, addera folk eller skicka direkta meddelanden just pga materialet jag länkade till. Jag fick en notis där det stod att jag hade en länk med stötande material på min bio", skriver Danny Saucedo.

"Nu börjar bli riktigt läskiga"

Han tycker filmen är bra för den får folk att tänka efter. Han är riktigt arg nu och undrar vem som försökt sätta stopp för yttrandefriheten.

"Är det någon som läser det jag formulerar i min mobil just nu? Är mina dokument på mobilen öppet för nån instans att läsa?? Varför får inte jag länka till vad som intresserar mig eller många av mina följare?! Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskiga", skriver Saucedo.

Danny drar paralleller till George Orwells bok "1984" där världen övervakas av "Storbror".

"Idag märkte jag för första gången av "Storebror" i samhället. Jag känner hur jag är övervakad och hur jag vaggas in att tro att jag får göra vad jag vill, säga vad jag vill, tycka vad jag vill i vårt moderna land där yttrandefrihet i alla fall ska verka råda", skriver Danny.

För stöd från Molly

Han får stöd från sin flickvän Molly Sandén som har publicerat Dannys inlägg på sin egen Instagram. Hon skriver:

"Glöm inte att se videon".

Saucedo har tidigare varit kritisk på sociala medier och efterlyst engagemang, bland annat har han kritiserat ytlighet på sociala medier.

LÄS MER: Danny Saucedos stora ilska: "Skrämmande"

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag