Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danny Saucedo har äntligen hittat hem

Danny SaucedoFoto: Mats Bäcker / ©MATS BÄCKER 2016
Danny SaucedoFoto: Mats Bäcker / ©MATS BÄCKER 2016

Danny har famlat runt i sin karriär i 10 år.

Nu har han äntligen kommit hem.

LÅTLISTA

”Amazing”

”Skepp”

”Brinner i bröstet”

”Junikårn”

”I swear”

”Se mig”

Medley: ”Tokyo/If only you/In da club”

”Fibonacci”

”Hör vad du säger men glömt va du sa”

”Todo el mundo”

”Youniverse”

”Boom chicka boom”

”Super 8”

”EMD”

Medley: ”Baby good bye/Jenny let me love you”

”Watch me dance”

”Så som i himlen”

”Snacket på stan”

”Dör för dig”

”Amazing”

”För kärlekens skull”

SHOW

Hamburger Börs, Stockholm

Publik: 610 (fullsatt)

Vem: Danny Saucedo, 30, slog igenom i ”Idol” 2006 och har sedan dess gjort karriär både i pojkbandet E.M.D. och som soloartist. Han har tävlat i Melodifestivalen tre gånger, lett programmet en gång och var i höstas en av artisterna i ”Så mycket bättre”. Han är förlovad med artistkollegan Molly Sandén.

Vad: Premiär för Danny Saucedos debut som krogshowartist. Showen ”NU” spelas hela våren på Hamburger börs. Bounce-profilen Fredrik ”Benke” Rydman står för regi, Martin Luuk för manus och Danny själv på scen.

Det är ingen nyhet längre att artisterna som deltar i ”Så mycket bättre” under hösten nästan alltid har en skräddarsydd plan för vad som ska komma i kölvattnet. Danny Saucedo har valt en ganska djärv väg. Som 30-åring kliver han in på Hamburger börs och gör en krogshow om sig själv. Det är antingen ett tecken på dumdristig hybris eller ett genialiskt drag.

Det lutar åt det sistnämnda.

Sedan Danny slog igenom för drygt tio år sedan i ”Idol” känns det som att han har valt den mest kommersiella väg man kan gå, men samtidigt suktat efter att uppnå en kreddigare position. Kanske är det först nu han har landat i sin tv-folkliga karriär och vågar ta steget fullt ut.

Det är nämligen på en intim scen som denna med en bombastisk show som Danny är som allra bäst.

Det är vågat att inleda med ”Amazing” i en Sinatra-version med en tydlig blinkning till E.M.D när han uppträder med hatt och käpp.

Det har skrutits om vilken teknisk produktion denna krogshow är och det med all rätt. De visuella finesserna är på tappa hakan-nivå. Särskilt när det ser ut som att Danny med dansare befinner sig under vattnet i Freddie Wadling-covern ”Skepp” eller hans enmansshow till ”Se mig”.

Det enda problemet är att Danny inte har så mycket att berätta om sitt liv (förutom att han tröståt efter Loreens vinst i Melodifestivalen och rökte gräs en gång i Hollywood) och det hänger både ihop med hans ringa ålder och att han precis har berättat allt annat i ”Så mycket bättre”. Men manusförfattaren Martin Luuk har ändå lyckas både få in Dannys ”Idol”-audition och en hel mattelektion (med framtidskänsla i tekniken) med Danny som lärare.

I mittpartiet stannar tempot upp en aning för länge, men det kan också bero på premiärnerver och distraktion av att hela familjen sitter i publiken.

Danny har tagit ett jättekliv mot att bli sin generations Orup, Niklas Strömstedt eller Lena Ph.

Och han ska strunta i de coola klubbkidsens godkännande.

Proffsig och imponerande folklighet lever nämligen mycket längre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.