Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danny Saucedos oro för Molly Sandén – efter signalen

Molly Sandén Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Moly Sandén Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Danny Saucedo och Molly Sandén Foto: ROBERT EKLUND / STELLAPICTURES
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Tillsammans med Peter Jihde leder Molly Sandén Diabetesgalan den 14 november, hon har själv diabetes typ 1.

Molly Sandén berättar att ett litet misstag kan riskera hennes liv – rädslan påverkar både artisten och livskamraten Danny Saucedo, som är lyhörd på signaler.

– Min fästman lever med min diabetes nästan lika mycket som jag, säger hon.

På Världsdiabetesdagen den 14 november sänds Diabetesgalan på TV3 för andra året i rad. Förra årets gala leddes av Peter Jihde, 47, den här gången får han sällskap av Molly Sandén, 26.

Molly Sandén fick diagnosen diabetes typ 1 för sex år sedan, när hon var 20 år gammal. Förra året sjöng Molly Sandén på galan, och berättar att hon stod i kulisserna och grät.

– Jag var så otroligt berörd. Äntligen pratas det om den här sjukdomen. Helt plötsligt finns det ett rum där jag kan få känna fullt ut - man får lov att gråta och känna att det suger. 

Molly Sandén berättar om hur livet påverkas av sjukdomen.

– Jag tänker på min diabetes 24 timmar om dygnet. Jag räknar ständigt kolhydrater, funderar kring när jag kan äta nästa gång, testar blodsockret. Hur mycket jag än förklarar för människor i min omgivning så kommer ingen riktigt förstå. Man känner sig som en alien.

 

 

Molly Sandén: ”Om inte jag har 100% koll kan jag dö”

Molly Sandén är förlovad med artisten Danny Saucedo, 32, som är ett stort stöd.

– Min fästman lever med min diabetes nästan lika mycket som jag. Han tänker på det, och precis som andra runt mig försöker han se tecken, påminna mig att testa sockret där jag verkar låg. Det kan vara små saker som: ”här, jag har med Dextrosol till dig”.

Vad betyder Dannys stöd?

– Jättemycket. Det finns mycket rädsla för att tappa kontrollen. Om inte jag har 100% koll kan jag dö. Det är en skör tråd mellan liv och död. Det räcker att jag råkar ta samma spruta två gånger. Det kan räcka för att jag inte ska vakna igen. 

Diabetesgalan

Alla insamlade medel från galan går till Diabetesfonden, som stöttar forskning kring alla typer av diabetes. 

– Det kommer bli mycket känslor. Det viktigaste är inte pengarna, utan att sprida kunskap. Allt för många vet till exempel inte hur man ska bete sig om en diabetiker ramlar ihop. 

Diabetesgalan sänds på TV3, Viafree och Viaplay kl 20.00-22.00 den 14 november.