Danny lämnade green room i raseri

Här lämnar Danny green room efter att ha fått reda på att han hamnar på en andraplats.

Danny Saucedos värsta mardröm besannades i går kväll.

Efter ett röstningsdrama fick han än en gång se sig ­ besegrad i finalen.

Direkt när resultatet ropades upp lämnade han upprört green room.

- Jag ville bara ut. Jag pallade inte att sitta kvar, säger han.

För andra året i rad hamnade han på andraplats. Och något tredje gången gillt blir det inte.

- Ni kommer inte att se mig nästa år, säger han till Expressen tv (se klipp ovan).

Resultatet som ropades upp i Globen klockan 21.47 i går kväll var värsta tänkbara för Danny Saucedo, 26. Att ännu en gång få se sig besegrad på mållinjen, när han så tydligt hade sagt att han ville vinna.

Dessutom. Han hade fått tredje flest röster i svenska schlagerhistorien 458 388 stycken. Bara slagen av kvällens segerdrottning med 670 551 röster och 2007 års vinnare The Ark 492 180 röster.

Besvikelsen blev för mycket

Besvikelsen blev för mycket för Danny som snabbt lämnade sin plats bland de andra artisterna i green room. Samtidigt som Loreen ropades upp som vinnare försvann han ut ur arenan. I mörkret syntes bara elslingorna på hans avancerade dräkt.

- Jag ville ut. Jag pallade inte att sitta kvar. Jag är så besviken att jag inte ens vill vara här. Mitt gäng visste att jag skulle vara förstörd, säger han när han kommer tillbaka efter 30 minuter.

Det är en lågmäld Danny som sen svarar på pressens frågor.

- Jag är så otroligt besviken och lack. Jag är inte alls nöjd med att komma tvåa. Mitt nummer är ett Eurovisionnummer. Jag ville till Baku för att visa upp det, men det får jag inte nu.

Känner sig maktlös

- Man känner sig maktlös bara. Folk gillade Loreens nummer mer. Men jag säger som Yngwie Malmsteen: how can less be more?

Tror du att du gick ut för hårt genom att säga att du ville vinna?

- Jag hoppas verkligen inte att det påverkade Sverige för då är det ju en bunch of pussies. Jag tror att Sverige vill skicka något som är nytt och inte självklart. Jag tror folk tror att jag tycker att jag är för bra, att jag har det för förspänt.

När rösterna från den internationella juryn började trilla in mådde han dåligt.

- Jag hade en dålig smak i munnen. Jag hade det på känn. Jag hade en dålig känsla.

Christer Björkman, producent, känner med Danny Saucedo:

- Det blöder i mitt hjärta för Danny, på det personliga planet speciellt. Han är besviken med alla rätt. Det är tufft nog att bli tvåa en gång, och det här är ju riktigt tufft.

Bojkottade festen

Danny valde i går att helt bojkotta festen.

- Vad fan ska jag festa för? Det finns inget att fira. Ingenting, säger han med låg röst.

I stället valde han att samlas med sin närmsta familj, hemma - långt borta från Loreens vinnarfest. 23.27 gick han tillsammans med sin mor in genom porten till sitt hus.

- Jag har haft sms-kontakt med familjen under kvällen. De fanns här för mig. Jag ska skynda mig hem till dem nu på direkten, och korka upp. Det är där jag hämtar mitt stöd nu.

- Mamma var här framme efteråt. Hon kysste mig på kinden, men jag hann inte uppfatta vad hon sa ens. Jag antar att hon sa att hon älskade mig, som hon brukar. Nu vill jag bara till dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.