Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danijela Rundqvist är "Mästarnas mästare"

Danijela Rundqvist är Mästarnas mästare 2015. Foto: SVT
Efter hårda tävlingar. Foto: SVT
Foto: SVT

Danijela Rundqvist är Mästarnas mästare 2015.

En jublande lycklig och omtumlad 30-åring får lyfta bucklan - och firades med champagne.

– Jag blev jätteglad och även lite chockad, berättar ishockeyspelaren.

FAKTA

Så avgjordes finalen:

De tre deltagarna Björn Lind, Sara Eriksson Dikanda och Danijela Rundqvist möttes i en cyklings-gren där de skulle cykla så långt som möjligt på först tio minuter, sedan svara på frågor och sedan cykla tio minuter till. Varje fråga man hade fel på i frågesporten ger avdrag på den längd man cyklat. I denna gren kom Björn Lind etta, Danijela Rundqvist tvåa och Sara Eriksson Dikanda trea.

Resultatet i tävlingen avgjorde vart man startade i nästa gren "Jaktstart". Där skulle deltagarna jaga varandra, pricka ringar på tre pinnar, bygga ett pussel och göra ett torn av stenar för att sedan springa vidare in i mål. Sara Eriksson Dikanda fastnade vid ringarna och hamnade därför efter de andra deltagarna. Björn Lind kom tvåa och Danijela Rundqvist etta.

I "Mästarduellen" skulle Danijela Rundqvist och Björn Lind hålla andan under vatten i tre minuter, bygga ett memory och sedan skjuta pistol. Vid träff mitt i prick tändes en eld – och segraren var utsedd. Björn Lind sackade efter på memoryt - och Danijela Rundqvist tog hem segern i "Mästarnas mästare" 2015.

Det var en händelserik final i "Mästarnas mästare", som stod mellan ishockeyspelaren Danijela Rundqvist, 30, och längdskidåkaren Björn Lind, 37.

Först skulle deltagarna hålla andan under vatten i tre minuter, för att sedan lägga ett memory och skjuta i en ring. Det stod jämnt mellan Björn Lind och Danijela Rundqvist fram till memoryt - där Danijela Rundqvist tog ledningen.

– Jag har väl aldrig varit bra på att hålla andan så länge under vatten, men jag gjorde mitt bästa och hade taktiken att jag skulle gå upp snabbt emellanåt och det gick ju bra, berättar ishockeyspelaren.

Till slut var det Danijela Rundqvist som fick lyfta bucklan i "Mästarnas mästare".

– Jag blev jätteglad och även lite chockad. Från att ha blivit tillfrågad, till att vara tacksam och stolt att få vara med i programmet, till att stå i final och ha gått hela vägen, säger Danijela Rundqvist.

 

 

LÄS MER: Raseriutbrottet som tittarna inte fick se.

 

 

Trots att hon hållit segern hemlig en längre tid har det inte varit svårt att inte berätta för någon.

– Det har nog varit svårt för omgivningen, mina vänner och familj som har velat fråga men inte har vetat. Det har varit en rolig hemlighet att hålla, säger Danijela Rundqvist.

Hon är nöjd över "Mästarduellen", där det hela avgjordes.

– Jag tycker den var häftig, den var i en stor gammal lada. Det var ganska mäktigt där inne. Tittarna ser inte alla runt teamet som stod inne i ladan, det kändes som att man kom in på en arena med en massa publik. Det var coolt, säger Danijela Rundqvist.

Danijela Rundqvist har spelat över 200 landskamper för Sverige, och taktiken för att vinna "Mästarnas mästare" har varit densamma som på ishockeyplanen.

– Jag har alltid haft ett inre driv och viljan att vinna. Jag ger aldrig upp, även om jag kanske har motgångar eller någon sämre period så reser jag mig alltid upp och fortsätter. Jag tar en sak i taget och fokuserar på det jag ska göra här och nu, säger Danijela Rundqvist.

 

 

LÄS MER: Lind tvingades avbryta i "Mästarnas mästare".

 

 

Efter segern firades ishockeyspelaren av teamet bakom kamerorna innan hemfärden. Hon fick blommor och Björn Lind sprutade champagne på sin motståndare.

– Vi firade lite direkt efter. Vi hade en avslutning med hela gänget innan vi åkte hem dagen efter. Det var skönt att komma hem och träffa familjen, samtidigt som det har varit spännande att hålla i en sådan rolig hemlighet, säger Danijela Rundqvist.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!