Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniela Rathanas ånger efter orden om sexism

Daniela Rathanas ånger efter orden om sexism
Daniela Rathana har gjort flera hyllade tolkningar i ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4
Rathana kände stor press under inspelningarna och mådde periodvis inte bra.
Foto: Daniel Stigefelt / Daniel Stigefelt
Artisten tar nu tillbaka sitt uttalande om sexism i ”Så mycket bättre” och förklarar vad hon egentligen menade.
Foto: TV4

”Det kanske var saker som inte var så ”PK”, lite sexism” – orden är Daniela Rathanas och hon pratar om ”Så mycket bättre”. 

Nu tar hon avstånd från sitt eget uttalande. 

– Det blev supertokigt. Jag har verkligen skämts, säger hon nu. 

”Så mycket bättre” i TV4 har snart kommit till sitt slut för den här säsongen. 

Deltagaren och artisten Daniela Rathana, 26, har tidigare berättat att hon tyckte att inspelningarna var svåra. 

– Det var mycket värre än jag kunde föreställa mig, men jag överlevde, jag sitter ju här, sa den hyllade artisten till Expressen Nöje inför programmet. 

I ”Värvet” förklarade hon mer om vad det var som gjorde ”Så mycket bättre” till en pressad upplevelse: bland annat få sömntimmar och utanförskap. Måltidstillfällena beskrev hon som sin ”största panik”. 

– När vi satt runt bordet ville jag rädda dem, så klart. För vi är med på tv, så jag sitter och skrattar åt saker som jag som privatperson kanske hade reagerat på, sa artisten i podcasten. 

”Min sommar har varit kaos”

Nu utvecklar hon sina resonemang för Expressen Nöje och förklarar att det också hände mycket i privatlivet vid tiden för inspelning. 

Du har ju sagt tidigare att du mådde skit och att inspelningen var det värsta du varit med om. Samtidigt så har folk haft sömnbrist i realityserier i decennier nu. Så varför mådde du så dåligt av det här?

– Till att börja med, så har jag svarat på frågor. Det är inte som att jag har velat gå ut till medier och tala ut om min sömnbrist, utan jag har bara svarat ärligt. Sen är jag en person som tar i när jag pratar. Framför allt i en sådan här kontext. Det blir mer intressant då. Men om man inte känner mig så kanske man tror att det är en sanning.

– Sen är jag inte bekväm med att ta ordet, och tycker generellt inte om att hänga i grupp med människor. Så för mig var det en social utmaning bara att vara där.

Men var det andra saker som sipprade in utifrån också?

– Ja hela min sommar har varit kaos. Både på ett privat plan och för att jag har fått en karriär plötsligt. Jag har fått ansvar. Något jag behöver vårda. Från ingenstans har jag nu anställda, och jag som knappt kan knyta mina skor annars. Jag har gjort mitt bästa för att försöka ta hand om mig i det, men det har varit skitsvårt och kostat jättemycket.

– Jag tror att de flesta kan föreställa sig att det var en stor utmaning.

John Engelbert och Daniela Rathana i ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4

Du har ju också varit inne på att du inte passade in. Att ingen verkade gilla dig särskilt mycket?

– Så tänker jag med alla jag träffar. Jag utgår från att alla hatar mig och att jag liksom måste vinna över folk. Det är för att jag har så dålig självkänsla. Det handlar inte om just det gänget.

– Sen var det svårt att komma nära någon, för man behöver vara självupptagen för att göra sig bra i det där programmet. Alla hade mest fokus på sig själva, och det var väl rätt taktik.

”Jag har verkligen skämts”

I Värvet-intervjun sa du även att det var en blandning av folk och att folk sa ”lite skeva saker” – sånt som ”inte var så PK, lite sexism”.

– Det var fel ordval av mig att säga sexism. Det jag menade var att man satt runt bordet, och var supernervös, samtidigt som det var så högt i tak att det var lätt att säga plumpa grejer. Jag gör det ofta. Jag är alltid värst av alla. Så jag var skitnervös för vad som skulle komma med i programmet av alla sjuka saker jag sa. Så det handlade mer om mig, än om andra, även om alla sa lite skeva grejer. Men som sagt det var fel ordval. 

– Sen min humor kan vara väldigt grov ibland, så att jag låter lite… vilket ord ska jag väja?

Sexistisk?

– Ha, ha. Nej, men så att jag låter galen.

Men vad har de andra sagt efter alla de här artiklarna. Har de hört av sig?

– Ja, det har de.

– De har velat kolla hur jag mår och sagt att de inte fattade att det var så, vilket jag förstår.

Kändes det bra?

– Ja, men jag skämdes ju så klart. För det jag sa riktade misstankar mot alla män som var med i programmet, och mot alla kvinnor som inte gjorde något. Det blev supertokigt. Jag har verkligen skämts.

Fortfarande?

– Ja, samtidigt som ens intention räknas. Jag sa fel ord, så var det.

Tv-bagarens kritik mot skumtomtar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.