Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Daniel stoppad efter Mannerströms ord

Leif Mannerström blir besviken på deltagarna i "Sveriges mästerkock". Foto: TV4
I kvällens program får deltagarna uppdraget att tillaga den rådjursfilé som Mannerström och hans fru åt i Hollywood.
Daniel misslyckades med Leif Mannerströms favoriträtt. Foto: TV4

Daniel Johansson, 45, misslyckades med att laga Leif Mannerströms franska favoriträtt i TV4:s "Sveriges mästerkock".

Efter kritik från stjärnkocken Mannerström tvingas han snart att lämna tävlingen.

– Det här känns inte bra, säger Daniel efter utslagningen i kvällens program.

Fyra av de tävlande i TV4:s "Sveriges mästerkock" ställs inför utslagstävlingen i kvällens program. Deltagarna Lotta Gusterman, Daniel Johansson, Patrik Engfors och Magnus Johansson är de som klarat sig sämst i avsnittets första utmaning – och ställs därför inför uppdraget att återskapa ett av Leif Mannerströms bästa matminnen.

– En gång så var min hustru och jag i Hollywood, på en fransk restaurang där vi fick urbenad rådjursfilé med en pepparsås i all enkelhet – men så otroligt vällagat. Till detta så fick vi då stuvad spetskål med massor av tryffel i. Så det blev en sån där totalupplevelse där de kom in och hyvlade tryffel över hela den här fantastiska kålen. Och det tänker jag att vi ska laga tillsammans i dag, berättar Leif Mannerström inledningsvis.

Leif Mannerström visar hur rådjursfilén ska tillagas. Foto: TV4

 

Flera av deltagarna kämpar med rätten, och till sist konstaterar juryn att Patrik och Magnus är de som lyckats bäst med utmaningen. Den 45-årige bilmarknadschefen Daniel får däremot kritik för sin tillagning av rådjursfilén.

– Såsen når inte riktigt upp till det som jag vill att den ska göra. Jag saknar peppar, verkligen, den är lite blaskig faktiskt. Köttet är hyfsat stekt, kanske lite överstekt, säger Leif Mannerström i programmet.

Markus Aujalay: "Känns lite nonchalant"

Jurymedlemmen Markus Aujalay håller med:

– Såsen är inte alls i närheten av originalet. Det känns lite nonchalant med svampen. Man har stekt den lite, men inte varit riktigt närvarande i pannan.

Lotta, Daniel, Patrik och Magnus ställs inför utmaningen. Foto: TV4

När deltagarna kallas tillbaka så står det till slut mellan Daniel Johansson och Lotta Gusterman i utslagningen. Snart tillkännager juryn att det är Daniel som tvingas lämna "Sveriges mästerkock", där bara tio deltagare nu återstår. I slutet av programmet kommenterar Daniel sina känslor efter utslagningen:

– Lite stukad just nu, faktiskt. Det här känns inte bra.

 

 

"Det här känns inte bra", säger Daniel som tvingas lämna tävlingen. Foto: TV4

Nederlaget hindrar honom inte att rekommendera andra matintresserade att söka sig till programmet.

– Det bästa med Sveriges mästerkock är att verkligen få se hur proffsen jobbar. Att vi fick titta på Leif i dag var en fröjd. Jag tycker alla ska söka som har en passion för mat.