Tillsammans med en vän delade Daniel Paris ut omtanke och mat till hemlösa och EU-migranter innan julfirandet med familjen. Foto: /All Over PressTillsammans med en vän delade Daniel Paris ut omtanke och mat till hemlösa och EU-migranter innan julfirandet med familjen. Foto: /All Over Press
Tillsammans med en vän delade Daniel Paris ut omtanke och mat till hemlösa och EU-migranter innan julfirandet med familjen.  Foto: /All Over Press
Foto: Facebook.Foto: Facebook.
 Foto: Facebook.

Daniel Paris delade ut mat till hemlösa på jul

Publicerad

För Daniel Paris handlar julen om sammanhållning och kärlek.

Därför delade han på eget initiativ ut mat till hemlösa under julafton.

– Det är så himla fint. Man får en bild av vem människan är, bortom det man läst, hört eller tror, säger han.

Tv-profilen och bloggaren Daniel Paris Afshinnejad, 27, har de tre senaste åren börjat sin julafton lite annorlunda. Tillsammans med en vän delade han ut omtanke och mat till hemlösa och EU-migranter innan julfirandet med familjen.

– Det är det julen handlar om för mig, att skapa sammanhållning, visa att man bryr sig och att ge tillbaka. Det är andemeningen, vare sig man firar jul eller inte, säger Daniel Paris.

Det var via sociala medier som han först fick idén till initiativet. En organisation som delade ut mat till hemlösa hade skrivit om det på Facebook - så han tog tag i det själv och spred sedan ordet via sina egna konton för att inspirera fler.

– Det är ju verkligen inte värsta grejen, men jag tyckte ändå att man ska lägga upp sådant. För jag fick höra om det första gången via sociala medier, och blev inspirerad till att göra det själv. Det viktigaste är att få fler att vilja hjälpa till, säger han.

 

LÄS MER: Daniel Paris hyllas för inlägget om psoriasis

 

Daniel Paris: "Kunde knappt tro det"

Människorna som Daniel Paris och hans vän gick fram till blev väldigt glada över maten, men också över att de fick ett värdigt bemötande.

– Ibland hinner man inte se dem på samma sätt, man kanske har bråttom, man har inga pengar, och de har fått ett ganska ovärdigt bemötande och ovärdig stämpel. När man tog sig tid att gå fram till dem, prata med dem, ge dem ett leende, såg man hur chockade de blev. De kunde knappt tro det, och när de förstod att de fick ta hur många mackor de ville, kaffe, fika te och så där. Då blev de jätteglada.

Daniel Paris berättar att de delade ut mat till både EU-migranter och hemlösa.

– De blir också extremt ignorerade, vilket de berättade, men de sa också att julen lockar fram det bästa i folk. Det kändes väldigt bra, och jag vill att alla ska få känna den känslan, det är så himla fint. Man får en bild av vem människan är, bortom det man läst, hört eller tror. När man väl samlar mod och går fram till någon blir det oftast bra, säger han.

 

LÄS MER: Daniel Paris sågningen av "50 shades"

 

Samtidigt berättar tv-profilen att det kändes tungt att se hur samhället behandlar vissa människor.

– Det blir ganska jobbigt, verkligen. Jag kan ju klaga på mina grejer, men jag har alltid haft en familj som jag kunnat komma hem till och som har gjort det fint kring julen.

Nästa år tänker tv-profilen göra precis samma sak.

– Det är en tradition som är här för att stanna. Det är massa som har hört av sig efteråt och vill göra samma sak, det smittar av sig.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag