Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Norbergs knep för att hålla allt hemligt

Daniel ”Godisautomaten” Norberg vinner ”Masked singer”
Godisautomaten vann finalen av ”Masked singer”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Nour El Refai var först med att gissa rätt på Godisautomatens identitet.
Foto: Masked singer/TV4
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Det blev Godisautomaten som till slut tog hem vinsten i TV4:s succéprogram ”Masked singer”. 

Den sista masken för säsongen åkte därmed av – och fram kom komikern Daniel Norberg.

– Musiken är en väldigt stor del av mig, berättar han nu och avslöjar sin nya vändning i karriären.

Finalen av ”Masked singer” är avklarad. Trea i tävlingen kom Enhörningen, som avslöjades som skådespelaren Ellen Bergström, och tvåa kom Voodoodockan som var manusförfattaren Hans Rosenfeldt. 

Under hela våren har vinnaren Godisautomaten imponerat med skicklig sång och proffsig underhållning, och redan för några veckor sedan gissade Nour El Refai att kändisen var Daniel Norberg. Och visst var det komikern från ”Mumbo jumbo” bakom masken – som blev riktigt nervös när panelen började komma in på rätt spår.  

– Man står där, helt slut, dräkten är helt immig och så kisar man ut genom det lilla hålet och hör Nour säga: ”Det kan vara Daniel Norberg.” Den lilla luften man hade, den gick ur en, säger han med ett skratt.

Ellen Bergström var ”Enhörningen”.
Foto: Masked singer/TV4
Hans Rosenfeldt var Voodoodockan.
Foto: Masked singer/TV4

Daniel Norberg: ”Jag försökte vilseleda”

Även i sociala medier har korrekta gissningar på Godisautomatens identitet haglat, och Daniel Norberg berättar att han till och med har konfronterats av tittare ute på stan.

– Jag är så dålig på att ljuga också. Det är nästan taskigt tycker jag, att konfrontera så, säger han skämtsamt, men tillägger att det ändå mest har varit roligt.

Daniel Norberg avslöjar att han faktiskt hade en plan för att lura panelen och publiken. Bland annat försökte han förvirra med sitt kroppsspråk, berättar han.

– Vet man att det är jag så kan man nog se att det är jag på mitt kroppsspråk, men jag försökte ändå hålla igen. Jag försökte hitta på en ny karaktär varje vecka, gå på olika sätt, halta lite grann. Jag försökte vilseleda.

Daniel Norberg är lättad över att slippa hemlighetsmakeriet.
Foto: Masked singer/TV4
Daniel Norberg har jobbat ihop med Pernilla Wahlgren som röstskådespelare i ”The emoji movie”.
Foto: Masked singer/TV4

Nya artistkarriären – släpper debutsingel

Daniel Norberg erkänner att det känns ganska skönt att äntligen slippa hemlighetsmakeriet, och att faktiskt få tacka alla som lovordat hans insats i tävlingen. Han berättar att han egentligen har sysslat med musik mycket längre än med humor, som är det han gjort karriär inom. 

Drömmen är att kunna jobba med båda två parallellt, säger han.

– Jag kan tycka att det är lite synd att jag de senaste åren bara har gjort humor, när en väldigt stor del av mig själv är musiken. Jag är jättetacksam att jag har min plattform men jag är väldigt sugen på att visa ännu mer och testa detta. 

Men det är inte bara en avlägsen fantasi att jobba som seriös artist. Redan 4 juni släpper Daniel Norberg sin debutsingel ”Finnas kvar”. Han har skrivit den själv och spelar även gitarr och dragspel på låten.

– Jag har skrivit den helt utifrån mitt hjärta. Jag känner att jag vill få ur mig låtar nu för min egen skull, för att visa att jag inte bara är en spillevink. Jag hoppas att folk vill lyssna.

Vad vill du göra med musiken framöver? 

– Jag vill fortsätta utvecklas som låtskrivare och skriva låtar som jag bottnar i på riktigt. Jag vill vara med i processen, jag vill inte vara artist om jag inte får skapa det själv.

Blir det Melodifestivalen 2022? 

– Man vet aldrig, vi får se! Jag är öppen för allting. Så länge jag slipper masken på huvudet är jag nöjd.


Här avslöjas Enhörningen och Vodoodockan

I fredagens final avslöjades de sista personerna bakom maskerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.