Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniel Glasmans coronachock efter ”Big Brother”: ”Overkligt”

På grund av coronaviruset har ”Big brother” fått planera om för programmet.
Daniel Glasman.
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4
Sedan ”Big Brother” började har bland annat ett fältsjukhus i Älvsjö satts upp med hjälp av militären.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Daniel Glasman fick på måndagen lämna ”Big Brother”-huset – men verkligheten han kom ut till var annorlunda från när han gick in.

Coronaviruset har satt sina spår i en hel värld och deltagaren kämpar nu med att komma i kapp.

– Att komma ut i den här verkligheten är väldigt galet, säger Daniel Glasman.

När årets ”Big Brother”-deltagare i februari gick in i huset och startade sin isolering från omvärlden var det nya coronaviruset knappt något som förekom utanför Kina. Nu, drygt 50 dagar senare, har det spridits över hela världen och mer än 40 000 personer dött.

På måndagen valde tittarna att det var Daniel Glasmans tur att lämna huset och trots att deltagarna fått dragningar om läget för virussmittan var han inte helt förberedd på hur det skulle vara.

– Nu för en och en halv timme sedan var första gången som jag åkte buss och befann mig i den nya verkligheten. Så jag har inte riktigt hunnit bearbeta det här, men jag tycker att det känns helt, helt galet. Jag tycker att det är overkligt. 

– Jag tycker att livet där inne var väldigt overkligt, på många sätt. Och att kliva ut i en verklighet som jag visste om skulle vara annorlunda, jag kunde förstå det rationellt, men emotionellt så känns det overkligt att befinna mig i det, fortsätter han.

Daniel Glasman åkte ur Big Brother

När Expressen når honom på tisdagskvällen sitter han på stammisstället Riche i Stockholm. Det är andra gången sedan han åkte ut som han besöker baren; direkt efter sändningen tog hans vänner honom dit.

Hur är stämningen jämfört med innan du gick in i huset?

– Det är helt tomt. Jag sitter här med min bästa vän, vi dricker sauvignon blanc och har det otroligt bra, det kanske är 25 personer här. Normalt sett så här dags hade det varit fullt.

– För mig, och jag menar inte att på något sätt förringa alla som är sjuka eller drabbade på något endaste sätt, men för mig är det en liten mjukstart i verkligheten, att det inte är en massa folk överallt, fortsätter Glasman.

Han berättar att han, utöver dragningarna i huset, nu fått berättat mer från sina vänner om läget i världen, men att han kämpar med att ta in allt.

– Nu har jag så sakteligen börjat få en egen bild av det här, och den typen av stegvis process har hjälpt mig väldigt mycket, och gör det fortfarande, för jag är mitt i det.

Har du några planer på att hålla dig hemma?

– Jag tror att jag är den friskaste personen i Sverige, efter 50 dagar där inne. Jag kommer att respektera alla förbud, alla regler, allting. Men jag kommer nog inte att hålla mig hemma mer än nödvändigt.

Årets säsong av Big Brother har dragits med flera skandaler. Deltagarna Isabel Pereira och Kim Kamal kastades ut ur programmet bara dagar in i säsongen efter rasistiska utspel mot judar. Men deltagarna fick bara veta att det handlade om regelbrott

– Min första tanke var att det var antisemitism och jag trodde att det var riktat mot mig som jude, säger Daniel Glasman, som nu lättat kunnat konstatera att deras uttalande inte handlade om honom.

Daniel Glasman om coronaviruset

Flera skandaler har också handlat om deltagaren Sami Jacobsson som tidigare synts med nazisymboler och högerextrema tatueringar. Men Sami har blivit en av Daniel Glasmans närmsta vänner i huset.

– Det jag sa där och då var att om en 38-årig jude kan bli vän för livet med en 25-årig före detta nazist, då finns det något gott att tro på i den här världen. Jag vet inte hur jag skulle klara 50 dagar utan honom om jag ska vara ärlig.

De två har planerat ett samarbete efter tv-programmets slut och Glasman ska nu förbereda för det.

– Vi kommer göra massa konstiga, roliga och dumma grejer, men också lite allvarsamt om den världen vi lever i, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.