Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Eks ursäkt till Spotifys anställda

Hör Spotifygrundarens resonemang.
Spotify-grundaren Daniel Ek.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poddaren Joe Rogan.
Foto: GREGORY PAYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter den massiva kritiken mot Spotify ber nu grundaren Daniel Ek sina anställda om ursäkt.

Men han tror inte på att ”tysta” Joe Rogan, skriver han i ett internt meddelande som flera medier tagit del av.

Spotify kommer inte att ”tysta Joe”. Det står klart när Daniel Ek ber om ursäkt till sina anställda för kontroversen kring den populära poddcasten ”The Joe Rogan Experience”.

I ett internt utskick till företagets anställda, som Fox News och flera amerikanska medier tagit del av, skriver Ek: 

Det finns inga ord som på ett adekvat sätt uttrycker hur djupt ledsen jag är för hur kontroversen rörande 'The Joe Rogan Experience' har påverkat var och en av er.

Vidare skriver EK: 

Efter diskussion och efter hans [Joe Rogan red.anm] egna reflektioner har han beslutat sig för att plocka bort ett antal av poddens avsnitt från Spotify. Han har också bett om ursäkt under helgen.

Tar avstånd från Rogans uttalanden

Daniel Ek skriver att att han tar avstånd från Rogans uttalanden och att han står bakom beslutet att plocka bort avsnitten från plattformen, men att han inte tror att lösningen på problemet är att ”tysta Joe”. 

Jag förstår att vissa vill se mer. Och jag vill göra en sak mycket klar – jag tror inte att lösningen på problemet är att tysta Joe.

Kritiken mot Spotify har även rört företagets relation med Joe Rogan och vilken roll plattformen har för podden. I förra veckan hölls ett internt stormöte på Spotify där kritik mot Ek och företaget lyftes. 

Under stormötet i förra veckan sa jag att vi inte är publicister för JRE [the Joe Rogan Experience red. anm]. Men på grund av att våra exklusiva rättigheter att distribuera podden har det uppfattats som så. Jag har brottats med hur den uppfattningen stämmer med företagets värderingar.” 

Betalt en miljard för rättigheterna 

Spotify har betalat en miljard kronor för de exklusiva rättigheterna till podden ”The Joe Rogan Experience”. Kritiken kom efter att virologen Robert Malone framfört konspirationsteorier om coronaviruset i podden. 

Nästan 300 forskare, läkare och sjuksköterskor i ett öppet brev anklagat Rogan och Malone för att sprida felaktig information och ifrågasatt att Spotify inte har en tydligare policy mot att sprida osanningar. Artisterna Neil Young och Joni Mitchell lämnade Spotify i protest.

Som ett svar på missnöjet presenterade Daniel Ek riktlinjer för innehållet på plattformen.  Bland annat står det att man ska undvika ”innehåll som främjar falskt eller farligt vilseledande medicinsk information som kan orsaka skada eller utgör ett direkt hot mot folkhälsan”.

Men kritiken upphörde inte, åtgärderna till trots. Bland annat handlade det om att Joe Rogan uttalat sig rasistiskt i flera poddavsnitt.

Därför har omkring 100 avsnitt av podden tagits bort från Spotify.

Programledaren Joe Rogan har på sitt Instagram bett om ursäkt. 

– Jag gör den här videon för att prata om det mest ångerfulla och skamliga som jag någonsin behövt prata om. Det finns en video som är ett ihopklipp av när jag säger n-ordet. Det är en video som är gjord med utklipp ihopbakat från poddens 12 år, och det ser för jävligt ut, till och med för mig, säger Rogan i videon. 

Joe Rogans svar på kritiken: ”Gör mitt bästa”

Tackar ”Spotify” – vad han vill göra bättre

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.