Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Adams Ray: Därför splittrades Snook

Daniel Adams-Ray i programmet.
Foto: Tv4
Snook anno 2007.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

”Snook” slog igenom stort i mitten på 00-talet men splittrades plötsligt efter fem år.

 I ”Så mycket bättre” berättar den ena halvan av duon vad som hände mellan dem. 

– Båda är nog ganska jobbiga att ha att göra med i vissa situationer. Det har inte alltid varit soft alltså, säger Daniel Adams-Ray.

Året är 2004 och alla nynnar på ”Mister Cool”. Hiphop-gruppen Snook bestående av Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros slog igenom över natt. Duon mötte varandra på gymnasiet och blev varandras viktigaste personer under flera år. 

– Vi blev som bröder, vi pratade likadant, klädde oss likadant, berättar Daniel Adams-Ray i ”Så mycket bättre”. 

Efter listframgångarna och priser för ”Årets låt” följde duon upp med flera radiohits, som ”Längst fram i taxin” och ”Kommer ifrån”. Men något började skava mellan bästisarna. 

– Vi var ändå lite olika som personer men hade starka viljor. Båda är nog ganska jobbiga att ha att göra med i vissa situationer. Det har inte alltid varit soft alltså.

”Då man borde göra slut”

Fem år efter att gruppen bildades, 2007, splittrades Snook plötsligt. Adams-Ray tänker tillbaka på tillfället som förändrade allt. Duon hade vunnit ett MTV-pris och blev inbjudna till en kändisfylld ceremoni i Köpenhamn. 

– Kanye West hade precis slagit igenom och Justin Timberlake var där. Världsstjärnorna och så var det två killar med stora näsor som kom dit.

Men kvällen blev inte som de hade förväntat sig. 

– Vi vann det där priset och borde varit svinglada. Sen skulle vi gå på någon efterfest och vi såg alla de här artisterna vi hade lyssnat på. Men det var skitdeppigt. Vi kunde inte fira tillsammans längre, att vi hade gjort det här tillsammans. Det här MTV-priset stod och svajade på sin fjäder på vårt rum och så gick vi och la oss.

– Båda fattade då, att detta borde varit vår lyckligaste stund men så var det bara tyst i rummet. Det är då man borde göra slut. 

Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros gick vidare med framgångsrika karriärer - utan varandra. Tre år efter splittringen debuterade Adam-Ray som soloartist med ”Gubben i lådan”. En av de största svenska låtarna under 10-talet.

I dag har den före detta hiphop-duon en bra relation, även om det inte alltid varit så. 

– Jag är glad att vi hittat varandra i dag. Men ibland har jag tänkt att jag ska åka och hälsa på honom på fel sätt. Men nu hälsar vi på varandra på ett bra sätt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.