Artisten Dale Griffin är död. Foto: Andre Csillag/Rex/ShutterstockArtisten Dale Griffin är död. Foto: Andre Csillag/Rex/Shutterstock
Artisten Dale Griffin är död. Foto: Andre Csillag/Rex/Shutterstock
Han var trummis i kända bandet Mott the Hoople. Foto: Alan Messer/Rex/ShutterstockHan var trummis i kända bandet Mott the Hoople. Foto: Alan Messer/Rex/Shutterstock
Han var trummis i kända bandet Mott the Hoople.  Foto: Alan Messer/Rex/Shutterstock

Dale Griffin är död – han blev 67 år gammal

Publicerad

Bandet Mott the Hooples trummis, Dale Griffin, har dött.

Dale Griffin blev 67 år gammal, och hade i flera år kämpat mot sjukdomen Alzheimers.

Bandets manager Peter Purnell berättar för tidningen The Guardian att Dale Griffin somnade in under söndagskvällen.

Bandet Mott The Hoople sörjer efter beskedet. Verden Allen, som spelar keyboard i bandet, berättar för Hereford Times att det är otroligt sorgligt att Dale Griffin har gått bort.

 

LÄS MER: David Bowie ska ha kremerats i hemlighet

 

– Dale var en fin, vältalig man och en briljant trummis. Det är helt otroligt att han har gått bort, säger han och fortsätter:

– Men på något sätt så är han väl fri nu – efter att ha lidit i så många år av sjukdomen.

Dale Griffin kunde inte vara med

Dale Griffin kallades för "Buffin" och var med i Mott the Hoople ända från att bandet startade år 1969 fram till att de splittrades 1976.

Han fick diagnosen Alzheimers när han var 58 år gammal, vilket innebar att han inte kunde medverka vid bandets 40 årsjubileum i oktober 2009.

Efter att bandet splittrades 1976 började Dale Griffin att spela i bandet British Lions, innan han började jobba som musikproducent.

Mott the Hooples största hit

Mott the Hooples absolut största hit blev "All the young dudes" som kom ut år 1972. En låt som skrevs av den legendariska artisten David Bowie, som en gåva till bandet. David Bowie gick även han bort i början på året, efter att ha kämpat mot cancer i flera år.

 

LÄS MER: Harry Potter-stjärnan död

 

Gruppen Mott the Hoople sålde mycket skivor, men hamnade ändå lite i skymundan av de riktigt stora glamrockartisterna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag