Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Dagny, 103, dissar Melodifestivalen

Publicerad

Bloggaren Dagny Carlsson, 103, gillar DJ-duon Rebecca och Fiona men sågar Melodifestivalen.

I "Skavlan" hinner hon dessutom med att ge Robert Aschberg, 63, en uppsträckning.

Här får världens äldsta bloggare det att brista för Fredrik Skavlan.

I kvällens avsnitt av "Skavlan", som sänds på SVT1 klockan 21.00, gästas Fredrik Skavlan bland annat av Robert Aschberg och världens äldsta bloggare, Dagny Carlsson, 103.

Och Dagny "Bojan" Karlsson, som snart fyller 104, trollbinder både publiken och de andra gästerna när hon bland annat berättar om varför hon började blogga när hon fyllde 100 och att hon blivit av med sitt mindervärdighetskomplex.

– Ja jag har börjat kaxa till mig på gamla dar, säger hon.

Robert Aschberg kan knappt hålla sig för skratt.

Dagny Karlsson läxar upp Robert Aschberg

Senare i programmet passar Robert Aschberg på att fråga Dagny Karlsson, som har runt en miljon läsare i veckan, om han ringa henne och få hjälp när hans "datamaskin" hänger sig.

Då får Robert Aschberg sig en uppsträckning.

– Nej det kan du inte, säger Dagny.

Robert Aschberg kan återigen knappt hålla sig för skratt. Men Dagny Carlsson är inte klar.

– När den hänger sig hänger jag mig med.

 

LÄS MER: Robert Aschberg: "Jag har inga tankar på pension"

 

Dagny Carlsson berättar också om vad hon är mest nöjd med i livet.

– För det första att jag lever och har hälsan. Allting är så mycket bättre och lättare än vad det var förr. Och jag är ju ingen fattiglapp precis så jag kan unna mig det jag vill.

När Fredrik Skavlan frågar vad hon unnar sig svarar hon:

– Jag skulle vilja resa fortfarande men det är ingen som vågar resa med mig för de tror att jag ska falla död ner, säger hon och river återigen ner stora applåder.

Då brister det för Fredrik Skavlan.

Dagny Carlsson gillar inte Melodifestivalen

Dagny Carlsson berättar också att hon följer Melodifestivalen, som just nu pågår.

– Jag tycker att det hör till allmänbildningen.

Om hon tycker att det är bra? Inte direkt.

– Ja bra och bra, det tycker jag ju inte förstås, säger hon och skrattar.

 

LÄS MER: Skavlans kritik mot Katrin Zytomierska

 

I kvällens avsnitt uppträder även Rebecca och Fiona och Fredrik Skavlan är nyfiken på vad Dagny Carlsson tycker om DJ-duon eftersom hon fått se repetitionen.

– Det var inget fel på det. Man ska inte säga att det bara är bompa bompa för det är det inte. Jag är öppen för det nya också.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag