Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då släpps biljetterna till insamlingsgalan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carola är en av dem som medverkar på galan.
Foto: Simon Hastegård
Alcazar.
Foto: Pontus Lundahl/Tt
Lars Winnerbäck.
Foto: Sara Strandlund

Hela Sveriges artistelit samlas till förmån för UNCHR och för att samla in pengar till den pågående flyktingkatastrofen.

På tisdag morgon släpps biljetterna till den stora galan.

–Vi har medvetet satt ett lågt biljettpris för att alla som vill ska kunna delta denna fantastiska kväll, och om möjligt även ge ytterligare gåvor till insamlingen, säger Malin Larsson från initiativgruppen bakom galan.

Den 29 september går galan av stapeln i Globen och de närmare fyrtio svenska artister som medverkar gör det helt ideellt. I morgon bitti klockan 9 släpps biljetterna galan, som blir Sveriges största, via Globens biljettsystem www.axs.com. Biljettpriset är satt till 195 kronor och i samband med biljettköpet finns även möjlighet att addera en gåva mellan 125 och 10 000 kronor via en välgörenhetsapp.


LÄS MER: Artisteliten sluter upp i stor insamlingsgala.


– Vi har gjort det så enkelt att redan när du gör ditt biljettköp kan du välja att lägga till en gåva som du betalar direkt, berättar Malin Larsson från initiativgruppen bakom "Hela Sverige skramlar", som galan heter, i ett pressmeddelande.

Bland artisterna som medverkar finns namn som Alcazar, Carola, Jill Johnson, Lars Winnerbäck, Lena Philipsson, Lisa Nilsson, Melissa Horn, Mauro Scocco, Ola Salo, Petter, Sanna Nielsen, Tomas Ledin, The Hives och Veronica Maggio - och fler artister ska tillkomma.


LÄS MER: Så mycket budade Notch för att hjälpa.


Förhandlingar pågår också om att tv-sända galan i flera kanaler.

– Det som har hänt är något extraordinärt. När man ser bilder på Alan är det som att se sitt eget barn ligga där på stranden. Det är fruktansvärt starkt. Det behövs pengar helt enkelt. Men det behövs också kunskap om de här frågorna. Jag tror att den här konserten kan sätta allt det positiva i rullning, säger Tomas Ledin.

Bakom initiativet ligger bokningsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

SÅ SKÄNKER DU

Det går även att ge en gåva via sms, Swish eller till Sverige för UNHCR:s plusgiro-konto.För att ge en gåva upp till 500 kr, sms:a FLYKT125 (125 kr), FLYKT255 (255 kr) eller FLYKT500 (500 kr) till 72980. Gåvor över 500 kr går att skänka via Sverige för UNCHR’s plusgiro: 90 01 64-5 eller via Swish till nummer: 123 90 01 645. Det kommer även finnas möjlighet att skänka pengar under kvällen.

DE MEDVERKAR

Alcazar

Björn Dixgård

Bo Kaspers Orkester

Carola

David Batra

Filip Hammar

Fredrik Wikingsson

Gina Dirawi

Graveyard

Jill Johnson

Joel Alme

Johan Glans

Jonas Gardell

Kodjo Akolor

Lars Winnerbäck

Lena Philipsson

Lisa Nilsson

Lilla Namo

Melissa Horn

Markus Krunegård

Maxida Märak

Mauro Scocco

Miss Li

Ola Salo

Patrik Isaksson

Petter

Petra Marklund

Plura

Redline Recordings All Star

Sanna Nielsen

Sarah Dawn Finer

Syster Sol

Tomas Andersson Wij

Tomas Ledin

The Hives feat Michael Alonzo

Uno Svenningsson

Veronica Maggio

Weeping Willows

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.