Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då kommer Håkan Hellströms nya album

Håkan Hellström på Ullevi förra sommaren.
Foto: HENRIK JANSSON

Nu är det bekräftat: Håkan Hellström kommer med ett nytt album i april – inför sommarens turné. Den 28 april släpps ”Poetiska försök”.

I februari hintade Håkan Hellström i sociala medier om att ett nytt album var på väg och singeln ”Den här gången är det på riktigt” släpptes den 24 februari som en försmak av vad som skulle komma.

Nu är det klart att Håkan Hellströms nya album ges ut den 28 april. Plattan innehåller låttitlar som ”Jag är en wild story” och ”Vem vill vara din vän när du tappat glansen”, avslöjar artisten i ett pressmeddelande. Dessutom finns ”HH vill bara va med dej” med i låtlistan – en låt som släpptes på singel tillsammans med Noonie Bao i fjol.

Skivan ”Poetiska försök” blir Håkan Hellströms elfte studioalbum sedan debuten 2000 och det första med ny musik sedan 2020 års ”Rampljus”. En månad senare, den 31 maj, blir det smygpremiär på sommarturnén i Barcelona. Den 16 juni sker den första spelningen på svensk mark, i Helsingborg.

Det blir Håkan Hellströms första längre turné sedan 2017. Sedan dess har han bland annat gjort fyra utsålda spelningar på Ullevi i Göteborg förra sommaren.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.