Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då kan du lyssna på Aviciis nya album

Aviciis postuma album ”Tim” släpps på nationaldagen.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

I dag släpps Aviciis postuma album ”Tim”.

Först klockan 17 på nationaldagen blir låtarna tillgängliga på Spotify.

”Det var den bästa tiden för att synka alla länder”, skriver Ebba Lindqvist, PR-kontakt för Avicii, i ett sms.

Miljoner musikälskare över hela världen har längtat till Sveriges nationaldag 2019. Torsdag 6 juni är nämligen releasedag för ”Tim” – albumet med den musik Avicii komponerade och producerade de sista månaderna av sitt liv 2018.

Men svenskarna får vänta lite till på Tim Berglings postuma album. 

I sociala medier har Avicii-fans undrat varför musiken inte är tillgänglig ännu.

Först klockan 17 svensk tid på nationaldagen släpps albumet över hela välden, bland annat på den svenska streamingtjänsten Spotify.

Tidpunkten är vald i ett särskilt syfte:

”Tiden ska stämma med hela världen. Detta var den bästa tiden för att synka alla länder”, förklarar Ebba Lindqvist.

Då släpps ”Tim” av Avicii på Spotify

75 till 80 procent av materialet låg helt klart, enligt producenterna och låtskrivarna som Avicii samarbetade med. För att färdigställa resten har man litat till detaljerade anteckningar som Avicii lämnade på sin dator och sin telefon.

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död 20 april 2018 – då han var endast 28 år – släpptes ”SOS”, den första singeln från nya albumet. Den andra singeln ”Tough love”, med svenska sångerskan Agnes som gäst, gavs ut 10 maj.

Singeln ”SOS” (featuring Aloe Blacc) gick 1 juni upp i topp på amerikanska Billboards topplista Dance/Mix show airplay.

Det är första gången under listans 16-åriga historia som en artist toppar efter sin död. Till ”SOS” har också producerats en video med fansens hälsningar till Avicii efter beskedet om hans bortgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.