Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då hålls Eurovision song contest 2018

Salvador Sobral.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Det är i Lissabon finalen av Eurovision song contest avgörs nästa år. Nu är det klart vilka datum som evenemanget kommer att hållas. 

– ”Staden har presenterat ett exemplariskt förslag och vi ser fram emot att jobba tillsammans för att göra Portugals första ESC till den mest spännande hittills, säger Jon Ola Sand, Eurovisionschefen, i en kommentar på ESC:s hemsida.

Vinnaren av Eurovision song contest 2017 blev portugisen Salvador Sobral med sin låt ”Amar pelos dois”. 

Det betyder att nästa års final av tävlingen kommer att hållas i Lissabon i Portugal. Och nu är det klart vilka datum tävlingen kommer att hållas. 

Semifinalen kommer att hållas den 8 respektive 10 maj. Den stora finalen hålls under lördagen den 12 maj.

”Staden har presenterat ett exemplariskt förslag och vi ser fram emot att jobba tillsammans för att göra Portugals första ESC till den mest spännande hittills, säger Jon Ola Sand, eurovisionschefen, enligt hemsidan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.