Foto: Privat.Foto: Privat.
 Foto: Privat.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅFoto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
 Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Då gifter sig Marcus Birro med kärleken

Publicerad

I höst blir de äntligen äkta makar.

Nu har Marcus Birro och Michaela Kälveskog bestämt datum och kyrka för det stundande bröllopet.

”Mitt liv vände där och då”, skriver författaren i ett mejl.

Nyligen förlovade sig författaren Marcus Birro, 45, med flickvännen Michaela Kälveskog, 30.

Nu har paret både bokat datum och kyrka till det stundande bröllopet. Ceremonin kommer att äga rum i en kyrka i Göteborg i höst.

”Vi har valt en liten, fin kyrka i Göteborg, där vi gifter oss i höst. Jag tycker det ska bli mäktigt att då gifta mig i en kyrka som ligger bara några varsamt uppriktiga boksidor ifrån just den kyrkogård som jag hade utsikt emot under mina sista år i Göteborg”, skriver Marcus Birro.

 

LÄS MER: Marcus Birro gifter sig med kärleken 

 

Han fortsätter:

”'Tänk På Döden' stod det på en stor skylt vid ingången och en morgon 2005 när jag stod där och mådde skit tänkte jag till sist äntligen ordentligt på döden och blev nykter. Mitt liv vände där och då. Nu gifter vi oss i kyrkan som ligger precis vid vattnet”.

Hittade tillbaka till varandra

Marcus Birros och Michaela Kälveskogs relation har bitvis varit stormig. Så sent som i oktober valde paret att för andra gången gå skilda vägar men nu har de alltså hittat tillbaka till varandra och nyligen var de på en förlovningsresa till Rom.

”Vi förlovade oss nyligen och planerar nu bröllop senare i år. Vi har gemensamt kommit runt alla konventioner runt hur det ska vara i ett förhållande eller äktenskap. Det tycks finnas en slags mall som man alltid hamnar i, hur man ska bo, när man ska bo ihop och så vidare”, har Marcus Birro berättat i ett mejl.

 

LÄS MER: Hade bokat kyrkan – nu separerar Birro 

 

Marcus Birro hur tidigare berättat hur han och Michaela Kälveskog äntligen hittade tillbaka till varandra:

”Vi kastade allt sånt överbord och kom fram till att vi måste få vara tillsammans, att vi älskar varandra väldigt mycket, och att vi själva äger nycklarna till ett lyckligt förhållande. När vi kom runt de där konventionerna hittade vi ett sätt att praktiskt kunna leva med varandra. Kärleken först!”, avslutar Marcus Birro.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag